Helyi közélet

2019.05.04. 12:16

Stefánia az Egészségügyi Kar új neve

Miskolc - A tokaji édes szamorodnit az Egészségügyi Kar kari borává avatták.

Miskolc - A tokaji édes szamorodnit az Egészségügyi Kar kari borává avatták.

Épületnévadó ünnepséggel egybekötött tudományos „Stefánia konferenciát” tartottak pénteken a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán. A névadón köszöntőt mondott Jakab Nóra, az egyetem rektorhelyettese, valamint a konferencia védnökei: Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, akik felidézték Stefánia főhercegnő életútját.

Legnépszerűbb szakirány

Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellára a kar történetéről szólt kiemelve, a harmadik legnépszerűbb szakiránnyá vált az évek során. Prof. dr. Betlehem József államtitkári tanácsadó, a Pécsi Tudományegyetem stratégiai és kapcsolattartási rektorhelyettese, aki betegség miatt nem volt jelen, levélben köszöntötte a résztvevőket.

Épületnévadó ünnepi beszédében dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségügyi Kar dékánja ismertette a kar történetét, a különböző formában és helyszínen megvalósuló egészségügyi képzés fázisait. A dél­előtti tudományos program keretében a kar neves oktatói tartottak előadásokat.

A délutáni program borkóstolóval egybekötött bor­avatással kezdődött, a Demetervin Pincészet 2013-as évjáratú tokaji édes szamorodni borkülönlegességét az Egészségügyi Kar kari borává avatták.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában