népművészeti kiállítás

2019.05.20. 15:30

Önerőből közösségi ház Mocsolyáson

A múltból táplálkozó, de élő népművészeti kiállítás (mely minden elemében a jövőről szól) nyílt május 17-én az új mocsolyási közösségi házban.

Nemcsák Károly

Fotó: BGY

Kékedi László, Kisgyőr polgármestere elmondta, az önkormányzat már korábban megvásárolta az Északerdő Zrt. épületét, azt most felújítva közösségi házat alakítottak ki a településükhöz tartozó Mocsolyáson. Tették ezt teljesen önerőből, a teljes felújítás 5,7 millió forintba került. A tetőszerkezet rendbehozatalát megpályázták a közmunkaprogramban, erre 780 ezer forint anyagköltséget kaptak. Kékedi László köszönetet mondott a kivitelező cég ügyvezetőjének, Mármarosi Zsoltnak és mindazoknak a kisgyőrieknek, akik több mint 500 óra ingyenmunkát végeztek az ingatlanon.

A mocsolyási közösségi ház május 17-i avatóünnepségén Tállai András miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője is beszélt, és a község szülötte, Kisgyőr dísz­polgára, a Jászai Mari-díjas színművész Nemcsák Károly és Szabó Gyula Győző színművész műsorral kedveskedett a jelenlevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában