Komlóska

2019.05.27. 10:00

Nagy segítség a kicsike falunak

Gimnazista diákok és tanárok utaztak a hegyaljai Komlóskára.

Bánhegyi Gábor

Komlóska közössége a napokban megint egy nagy ajándékot kapott. A ruszin településre az Alternatív Közgazdasági Gimnázium látogatott el egy pár napra, hogy ottani munkájukkal gazdagítsák a hegyaljai település közösségét.

Kerítés épült

– A valaha felszámolásra ítélt közösség, melynek 300 lakosa van, ma sem sok állami támogatást kap – mondja Köteles László, Komlóska polgármestere. – 65 diák és 5 tanár, köztük az iskola­igazgató sietett a falu segít­ségére. Komlóska önkormányzata erdei iskolát működtet, melyben az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanárai és diákjai töltöttek el egy hetet. Komlóskai tartózkodásuk célja nem elsősorban a ki­rándulás volt, hanem hogy segítsenek ezen a nehéz sorsú közösségen. A tematikus hét keretében arra törekszenek, hogy a komlóskaiak javára tegyenek. Az iskolaigazgató és a polgármester a diákokkal és a helyi lakosokkal együtt kerítést épített, olyat, ami megvédi a veteményeinket a vadak károsításától. Emellett még számos karitatív feladatot láttak el a diákok, és szerves részévé váltak egy időre a közösségünknek. Egy szegény falu, amely a mindennapi létéért küzd, és egy szeretetalapú társadalmat működtet, ahol van óvoda és kis iskola is, valamint az ország talán legtehetősebb családjainak gyermekei, az ország egyik legszínvo­nalasabb iskolája – ahol a tandíj évente 1 millió forint – mégis egymásra talált, és örömmel tesznek azért, hogy a nagy távolság és a társadalmi különbségek ne akadályozzák, hogy itt Magyarországon egy szép, békés és boldog jövőt építsenek. Hálásan kö­szönjük Horn György igazgató úrnak, a pedagógusoknak és a diákoknak, hogy vállalták ezt a fáradságot, és ily módon példát mutatnak és segítséget nyújtanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában