Flashmob

2019.05.25. 11:30

Flashmobbal és zenével a klímaváltozás ellen

A miskolci Városház téren egyre több ember gyűlt össze péntek délelőtt.

Bájer Máté

Demonstráció a környezetért

Fotó: Ádám János

Átfogó klímatüntetést szerveztek erre a napra. A rendezvénysorozathoz, másik kilenc hazai város mellett, Miskolc is csatlakozott.

A felmelegedés veszélyei

A kezdeményezés azonban nem csak a határ innenső oldalán hívta utcára az embereket: 111 ország 1367 városában voltak tüntetések. A Széchenyi István-szobor lábánál flashmobbal, slam poetryvel és beszédekkel igyekeztek rámutatni a globális felmelegedés veszélyeire. Céljuk az, hogy hirdessenek ki ökológiai és éghajlati vészhelyzetet, és a kormányok cselekedjenek ennek megfelelően.

 

„Magánemberek fogtak össze a környezet védelmében” – mondta Orosz Emese, a helyi megmozdulás fő szervezője. Véleménye szerint a klímatüntetés egy pártpolitikától mentes rendezvény, ami mögött gyakorlatilag egy konkrét szervezet sem áll. Olyan fiatalok vesznek részt benne főként, akik szeretnének tenni az egészségesebb, tisztább és élhetőbb bolygóért.

Környezetvédelem

„A migrációs válság megelőzésének egyik alappillére a környezetvédelem, hiszen egy éghajlati katasztrófa kitörése után, ha a part mentén élő városok víz alá kerülnek, emberek milliói keresnek majd maguknak új lakóhelyet” – zárta gondolatait Orosz Emese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában