Kama

2019.05.23. 08:30

Bajnokság és kupa is lesz

Északos kamabajnokság a Győri kapuban, USF-kupa a Népkertben.

A tavalyi kama bajnokságon

Fotó: Bujdos Tibor

Az elmúlt években számtalan cikk kezdődött lapunkban a „mi is az a kama?” felütéssel. Az olvasók zöme bizonyára tudja, hogy a miskolci erszénylabdáról van szó, azaz „Miskolc sportjáról”, amelyben jó ideje városi iskolai bajnokságokat is rendeznek Észak Kupa néven.

A legfrissebb kupakiírás május 28-ra szól: délelőtt, illetve délután a különleges, csak itt, a városban és környékén ismert labdás csapatsportban mérkőzhetnek meg előbb a közép-, majd az általános iskolás korosztályok képviselői. Elsősorban az oktatási intézményekben azoknak a nevezéseit várják a szervezők (az Észak-Keleti Átjáró Egyesület és a Zöld Meteor Kamaklub), akiket az aktivisták a tavasz folyamán bemutató tornaórák keretében felkerestek, hogy népszerűsítsék és tanítsák ezt a különleges, helyi értéknek minősülő játékot.

A jelentkezéseket (minimum 6-7 fős csapatokkal) az [email protected] címre várják. A bajnokságot május 28-án kedden rendezik, a Győri kapui Szentpáli-iskola udvarán. Két korcsoportban: délelőtt 9-től az ifiknek (15–17, illetve 18–22 évesek), délután 2 órától pedig a kölyökkategóriába tartozó diákoknak (5–6. és 7–8. osztályosok). Iskolánként több csapat nevezhet. A csapatok fiúk-lányok, vegyes összetételűek is lehetnek. Az Észak Kupa győztesei serleget, oklevelet, ajándékot kapnak.

Kipróbálhatják

A kama sportról sok érdekesség megtudható a kamaprojekt.hu, valamint az utanamsracok.blogspot.com weboldalakon. Kapcsolódó információ, hogy nyílt kamabajnokságot rendeznek az átjárósok néhány nappal korábban, az Utánam Srácok Fesztivál keretében a Népkertben május 25-én, szombaton délután 2 órai kezdettel, amelyen bárki (csapattá szerveződő családok, baráti társaságok, kollektívák) kipróbálhatja a miskolci erszénylabdát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában