Helyi közélet

2019.04.03. 14:11

Tovább szépül a harsányi templom

Harsány - Következő lépéséhez érkezett a katolikus templom felújítása Harsányban.

Harsány - Következő lépéséhez érkezett a katolikus templom felújítása Harsányban.

A betonkoszorú általi statikai megerősítés befejeztével, illetve a tető ácsszerkezetének cseréje után új cserépfedést kapott a sekrestye. Ezzel a rekonstruálási munkálatok egy következő lépéséhez érkezett a katolikus templom felújítása Harsányban, amely során a torony homlokzatának rendbetétele vette kezdetét.

Szeretnénk további felújításokat, fejlesztéseket eszközölni a falu életében.” Szabó Gergely

A beruházás Harsány önkormányzata, az Egri Érsekség és a Katolikus Egyházközség több éves közös munkájának pozitív eredményét tükrözi vissza. A település önkormányzata eddig is rendszeres támogatója volt a helyi egyházközségeknek, jó kapcsolatot ápol mindkét felekezettel, melynek eredményei folyamatosan láthatóak. Az eddigiekben is sokat fejlődött katolikus templom, többek között odavezető aszfaltos utakat, burkolt csapadékvíz-elvezető árokrendszert, térkővel kirakott és virágos díszfallal megszépített parkolót, valamint drénrendszert kapott.

A hűtőház is

A település számára jelenleg a másik nagy mérföldkövet jelentő beruházás, a hűtőház építése is jól halad. Az alapozás elkészült, már a falak felhúzását, valamint a fém tartószerkezetek telepítését végzik a szakemberek. Ez a több mint 76 millió forint összértékű beruházás lehetőséget biztosít majd az önkormányzat, valamint a helyi és környékbeli gazdák, őstermelők által megtermelt zöldségfélék előkészítésére, tisztítására, osztályozására, csomagolására, tárolására, illetve piacra juttatására.

A munkálatok folyamatát Szabó Gergely, Harsány polgármestere is megtekintette.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában