Helyi közélet

2019.04.02. 19:20

Saját kiadvánnyal nyújtanak segítséget

Miskolc - Országos sikert aratott a Miskolci Törvényszék „Családi kisokosa”.

Miskolc - Országos sikert aratott a Miskolci Törvényszék „Családi kisokosa”.

A Miskolci Törvényszék saját kiadvánnyal jelentkezett a közelmúltban családos dolgozói számára, mely a gyermekek után járó és a fiatal házasok által igénybe vehető családtámogatások és egyéb kedvezmények lehetőségeiről nyújt tájékoztatást.

Gyors és egyszerű

A törvényszék – reflektálva az aktuális társadalmi törekvésekre – családbarát munkahelyként hatékony segítséget szeretne nyújtani a kisokos gyors és egyszerű válaszaival a jogszabályok útvesztőjében.

A mintegy 60 oldalas kézikönyv teljes egészében felöleli a családokat érintő kedvezmények rendszerét egészen az iskoláztatási támogatásokig. Ismerteti továbbá a gyermekek után járó szabadság és táppénz lényeges szabályait, és külön fejezetekben foglalkozik a legfontosabb családtámogatási kedvezményekkel, mint a családi pótlék, családi adókedvezmény, gyermeknevelési támogatás, gyermekgondozást segítő ellátás, étkeztetési kedvezmény, tankönyvtámogatás, otthon­teremtési kedvezmény.

A Miskolci Törvényszék nagy sikerként könyvelte el, hogy az Országos Bírósági Hivatal útján a kézikönyv az ország valamennyi bírósági dolgozója számára elérhetővé vált, és azt hasznos kiadványként forgathatják.

A „Családi kisokos 2019” a Miskolci Törvényszék saját weboldalán minden munkatárs számára megismerhető.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában