Helyi közélet

2019.04.04. 10:05

Megint buli van Miskolcon!

Miskolc - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon? Íme néhány remek program, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki…

Miskolc - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon? Íme néhány remek program, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki…

Április 4., csütörtök

22.00 Twerk It Budapest On Tour a miskolci Rockwell Klubban

Budapest kedvenc partisorozata megjött a városba.

Beizzítjuk a #vattacukorgépet 50 Cent bácsi cukorkaboltjában és a legnagyobb partiarcokat meglepjük 1-1 finomsággal.


Április 5., péntek

20.00 A Bagossy Brothers Company koncertje a miskolci Helynekemben

Vendég a Chain Bridge Pop.

„Jó régen nem jártunk Miskolcon, de most ezt rettentően bepótoljuk, a hamarosan megjelenő új lemezünk, a Veled utazom bemutatójával. Az új lemez dalai mellett persze a korábbi nagy slágerek is mind megszólalnak.”

A Bagossy Brothers Company indie rock, alternatív rock, folk-rock stílusú zenét játszó, erdélyi magyar zenekar. A zenekar 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő zenészek közreműködésével. A zenekar nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert (gitár, ének) és Bagossy László (basszusgitár, vokál) – családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk). Első évükben Erdély számos településén felléptek, számaikat pedig játszani kezdte az erdélyi rádiók mellett számos határon túli, magyar területen működő, illetve magyarországi rádióadó is.

20.00 Made in Collins with Dj Atti a miskolci Collins Clubban

Ismét Dj Atti áll a lemezjátszók mögé.

„Pénteken ismét egyik kedvenc partisorozatotokkal jelentkezünk: Made in Collins Dj Attival, Miskolc egyik legismertebb szórakozóhelyén.”

20.00 Tavaszköszöntő Rockfesztivál a miskolci Cornerben

Harmadszor szervez találkozót közös zenéléssel a Miskolci Zenész Klub.

A Miskolci Zenész Klub szeretné egy helyre terelni a miskolci-borsodi vagy innen elszármazott zenészeket.

A Miskolci Zenészklub LIVE III. Tavaszköszöntő Rockfesztiválján ezúttal öt zenekar fogja megmutatni magát. Elsőként a Róka lánya formáció, majd őket követi

a Karma Folk, illetve az Ildi Rider és az Absolut Rock Band. Zárásként

egy teljesen új formáció lép közönség elé, akik most mutatják meg magukat elsőként ebben a felállásban, ők a Völgyi Bécó és a MINI-ARTűr. A zenekarok koncertje után most sem marad el az élő jam session a zenészek közreműkö­désével.

22.00 Minimal Night Miskolc w. Droplex a Rockwell Klubban

A Minimal Night visszatér Miskolcra, ahol ezúttal is a legzordabb dallamok kerülnek főszerepbe.

Droplex nevét világszerte ismerik, olyan neves előadókkal állt már egy színpadon, mint Carl Cox, Solomun, Vini Vici vagy éppen Timmy Trumpet számos hazai és külföldi fesztiválon egyaránt. Kimagasló tehetségének köszönhetően 2015-ben elnyerte az Év Felfedezettje, 2015-ben és 2017-ben az Év Underground DJ-je címet a Ballantanies Music Awardson.


Április 6., szombat

19.00 Beatles vs. Rolling Stones koncert a miskolci Művészetek Házában

The BlackBirds és Stoned ze­nekarok. Sztárvendégek: Dolák-Saly Róbert, Vitáris Iván (Ivan & the Parazol). Közreműködik: Fourtissimo fúvosok, Milibák Kvartett.

Az ország két legismertebb tribute zenekara a budapesti ősbemutatót követően, országos turné keretében lép színpadra Miskolcon, a jubileumi turné első állomásán a Művészetek Házában. A nemzetközileg is elismert BlackBirds zenekar immár 15. éve népszerűsíti és ápolja a Beatles hagyományokat, a Stoned legénysége (a Fonogram díjas Kőváry Péter vezetésével), mint a Rolling Stones hazai helytartói pedig 2003 óta adják elő a világ legnagyobb R&R bandájának, a Rolling Stonesnak a dalait. A jubileumi turné két korszakalkotó lemez előtt tiszteleg, 50 éve ekkor jelent meg a Beatles Abbey Road című albuma és a Let it Bleed korong a Stonestól rajta az egyik legnagyobb slágerrel, a Gimme Shelterrel! A kétórás nagykoncerten természetesen mind a Beatles, mind a Rolling Stones legnagyobb slágerei elhangzanak majd a zenekarok meghatározó korszakait végigkísérve, korhű kosztümökkel és hangszerekkel, vonós és fúvós szekcióval, akusztikus betétekkel és eredeti filmrészletekkel színesítve. A dolog ott dől el, amikor az otthoni zenehallgatásnál, vagy a kocsiban felteszi a gyerek a kérdést szüleinek „ezek kik?”. A szülő kicsit felhangosítja a dalt, majd csak annyit tesz hozzá: „fiam, ez a világ legjobb zenekara”. Szólnak a gitárok, tökös beat, szívbemarkoló éneklés és a fotókon olyan viseletek, amelyek egy korszakot határoztak meg. Mindenki olyan akar lenni, mint Ők. Ott eldől, rajongó lesz a gyerekből is, de a nagy kérdés az, hogy kiért fog rajongani? Liverpool vagy London? Gombafej vagy inkább a suhancok?

20.00 ByeAlex és a Slepp koncertje a miskolci Helynekemben, Anya ez lettem turné

A koncert után Video Disco hajnalig.

ByeAlex, polgári nevén Márta Alex, magyar énekes. Viszonylag fiatalon kezdett foglalkozni a zenével, de ezt kezdetben saját kedvtelésből, elsősorban a húga és szülei szórakoztatására tette. Például PC játékok hangjait vágta össze és készített vicces remixeket. Egyetemistaként amatőr zenekarokban kezdett komolyabban a zenével foglalkozni. Ekkor íródott első nagyobb sikert elért dala, a Csókolom. A zenekarral készítette el a My Gift to You nevű formációt. Az egyre ismertebbé váló előadó pszichedelikus-posztrock témákat dolgozott fel és remixlemezeket adott közzé. 2012-től ByeAlex néven szóló karrierbe kezdett. Bár korábban már több kislemeze megjelent, valójában az Eurovíziós Dalfesztivál 2013-as magyar nemzeti válogatójában, A Dalban tett szert széles körű ismertségre. Ő képviselte Magyarországot a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon Malmőben a Kedvesem című saját szerzeményével, melyből Palásti Kovács Zoltán készített remixet – a versenyen 10. helyezést ért el.

ByeAlex Kedvesem című dalával robbant be a köztudatba és azóta is több országosan ismert dalt írt (Hé Budapest, Fekete, Az én rózsám). Zenekarával folyamatos látogatói a fesztiváloknak és kluboknak. 2015 óta a csapat már ByeAlex és a Slepp néven járja az országot és írja a dalokat. Az elsőként megjelent dal Még mindig… már is a magyar rádiók egyik legtöbbet játszott dala.

20.00 Retro Party a miskolci Collins Clubban

Énekeljünk, táncoljunk, bulizzunk együtt!

Retrózzunk együtt ismét! Szombaton a Collins Club hangfalain a régmúlt és közelmúlt legnépszerűbb dallamai fognak dübörögni.

20.30 Agyvitamin koncert a miskolci Grizzlyben

„Ha szereted a dallamos, de táncolható alter rock muzsikát, akkor ezen az estén a miskolci Grizzlyben a helyed.”

A négy tagú zenekar elhagyta az elektronikus alapok használatát. Visszatértek a két gitár, bass és dob adta élő hangszerekhez. Sajátos, felismerhető hangzásviláguk a ’80-as, ’90-es évek undergroundját vegyíti mai pop és alternatív stílusokkal .

21.00 A Későn szóltál zenekar koncertje a miskolci Cornerben

„Az utolsó hangos dalunk a Corner színpadán…” címmel.

Vendég a Ranion.

A Későn szóltál 2015-ben alakult, valamikor év végén. Jelenleg a ’70–80-as évek magyar rockzenéit játsszák mai hangzással felvértezve. És a saját dalaikat. Tagok :

Bencze Attila (gitár, zenei rendező), Farkas Ferenc (basszusgitár, gazember), Veres László (ének, színpadi bohóc), Bencsik Dávid „Kobold” (dobok, vlsze), Kocsis Péter (gitár, ének). Régebbi tagok: Veres István (basszusgitár, világutazó), Horvát Jimmy (gitár, ének).

22.00 Young G: Never Say Never a miskolci Rockwell Klubban

Az ország legcsibészebb rapelőadója először a Rockwell Klub színpadán.

Rácz Béla a Való Világ 4. szériájában tűnt fel, ugyanis a testvérpárok közül ő és húga, Rácz Ildikó, azaz Gigi költözhettek be a villába. Már gyermekkora óta tanulja a táncot és rövid ideig énekelt is. A Való Világ után zenei karrierjét kezdte építgetni, Young G néven. Ma már rengetegen ismerik, ugyanis egyre sikeresebb lesz a zene terén Young G. Rácz Béla és barátnője, Gazdig Adrienn 2012-ben házasodtak össze, majd hamar elterjedtek a pletykák, hogy első közös gyermeküket várja Adri. Ezek az állítások igazak voltak, ugyanis 2013-ban megszületett első közös gyermekük, aki egy egészséges kislány lett és a Rácz Napsugár nevet kapta.


Május 4., szombat

20.00 P. Mobil: Aranylakodalom – koncert a miskolci Gárdonyi parkban

Ötven év házasság a rockzenével. Turnényitó koncert Miskolcon, a zenekar ősrégi törzshelyén, a Gárdonyi parkban. A nagy visszatérés. Előzenekar 18.30-tól a Radar.

Az aranylakodalom a 2019-ben 50 éves P. Mobil jubileumi buliját takarja. Az 1969-ben megalakult Gesarol együttes az Országos Rendező Iroda nyomására változtatott nevet 1973-ban, amióta P. Mobil néven játszanak, így jön ki az a bizonyos 50 év. A P. Mobil egyébként egy magyar hard rock együttes. Története során számtalan tagcserén és névváltáson ment keresztül, lemezei pedig különféle okok miatt késlekedtek, de az együttes az 1970–1980-as években a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározójává vált. Schuster Lóránt – aki mindvégig megtestesítette a P. Mobil szellemiségét – 1968-ban csatlakozott első zenekarához, a Hausbyrdshöz (mely nevét a Yardbirds után kapta). Elmondása szerint eleinte még rendes felszerelésre sem tellett, ezért az együttes tagjai mindent házilag készítettek. Utódjaként 1969-ben létrehozta a Gesarol együttest, s – ahogy magukat nevezték – „a rovarhalál zenészei” már nevükkel is kisebbfajta botrányt kavartak. Schuster megnyerte énekesnek az ekkoriban a Gödöllői Járműjavítóban dolgozó Losó Lászlót, Póta Andrást a dobokhoz, Cziránku Sándort pedig gitározni, ezzel létrejött az első stabilabb zenekari felállás. Színpadi show-jukkal és lendületes zenéjükkel nagy sikereket arattak, de az Országos Rendezvényszervező Iroda akkori igazgatója, Keszler Pál határozott kérésére ezen a néven nem folytathatták tovább. A P. Mobil jele egy kerék, melynek küllőit és abroncsát bakancsok alkotják. Ez jelképezi az „örökmozgót”. A színpadi kellékek közül az egyik legismertebb a „legnagyobb kétforintos”, utalva a Kétforintos dal című slágerre. Az óriási érmén az 1973-as évszám olvasható, amikor a Gesarolból P. Mobil lett. A zenekar hangszerei közül híressé vált az 1984-es Honfoglalás albumhoz készült Magyarország alakú gitár. A hangszerre Sárvári Vilmosnak csupán használati joga volt, később a készítő Turcsák Tibor visszavette tőle. A 2016-os turnéra azonban készült egy új, hasonló kinézetű gitár, amelyen az énekes Baranyi László játszik, valamint Tarnai Dániel számára egy történelmi Magyarország alakú basszusgitár is. Schuster Lóránttól származik a magyar rockrajongók körében elterjedt szállóige: „A rock örök és elpusztíthatatlan!”. Bizonyos mondásaival a szocialista szlogeneket figurázta ki, ilyen például az „Éljen a közönség és a zenekar megbonthatatlan barátsága!”, vagy amikor együttesét úgy konferálja, mint „a munkások, a parasztok és az értelmiségiek kedvenc zenekara”.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában