Helyi közélet

2019.04.04. 13:25

Megelőzés: „Kár lenne, ha rák lenne”-akció Miskolcon

Miskolc - Bemutatták az óvodákban és iskolákban használható prevenciós eszközöket.

Miskolc - Bemutatták az óvodákban és iskolákban használható prevenciós eszközöket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal a dohányzásmegelőzés témájában sajtótájékoztatóval egybekötött díjátadó rendezvényt tartott szerdán. Demeter Ervin kormánymegbízott megnyitójában megköszönte a programban részt vevők, azt segítő diákok, tanárok munkáját.

Rámutatott: kiemelt feladat az egészséges életmód népszerűsítése, a szemlélet formálása. Különösen igaz ez a dohányzás megelőzésére, a leszoktatásra és a passzív dohányzás elkerülésére.

A leggyakoribb

Szerte a világon, így hazánkban is a tüdőrák a leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegség, egyszersmind a leg­gyakoribb daganatos halálok is. Magyarországon évente mintegy 10.000 új tüdőrákos megbetegedést regisztrálnak, amelyből évente mintegy 8.000 (csaknem óránként egy) ember hal meg ebben a betegségben. Ezzel sajnos elsők vagyunk a világon a tüdőrák-­halálozás terén – hangzott el.

A „Kár lenne, ha rák lenne” 2018–2019. iskolai vetélkedő díjátadóján számos, a versengésben részt vevő iskola tanulói megjelentek. Az előadás során bemutatták az óvodákban és iskolákban használható prevenciós, demonstráló eszközöket, melyeket az intézmények akcióikhoz bérbe vehetnek a kormányhivataltól a későbbiekben. Az iskolák versenyében I. helyezett lett a Mezőkövesdi Szent László Gimnázium csapata (Barra-Kádár Kunigunda Beatrix, Koncz Brigitta Terézia, Krajnyák Barbara, Nagy Marcella). Különdíjat kapott a Mályi Móra Ferenc Általános Iskola és az Izsó Miklós általános iskola csapata.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában