Helyi közélet

2019.04.10. 20:23

Matektudásukról adtak számot

Mezőkövesd - A 48. alkalommal megszervezett Hancsók Kálmán Megyei Matematikaversenyen 9 iskola 66 tanulója vett részt.

Mezőkövesd - A 48. alkalommal megszervezett Hancsók Kálmán Megyei Matematikaversenyen 9 iskola 66 tanulója vett részt.

A mezőkövesdi gimnáziumban megrendezett megméretésen 8–12. évfolyamos tanulók versenyeztek, a nyolcadikosok idén is csak az írásbelin, míg a 9–12. osztályosok szóbeli fordulón is vetélkedtek. A mezőkövesdi gimnázium diákjai mellett 2 kézdivásárhelyi, 5 miskolci valamint 1 sárospataki intézményből érkeztek tanulók a versenyre. Pajtókné Póta Erzsébet, a matematika–fizika–informatika munkaközösség vezetője és a verseny szervezője szerint az írásbeli és a szóbeli feladatok is színvonalasak voltak.

– Nem voltak túl egyszerűek, de minden diák elboldogult a feladatokkal. A verseny szóbeli része azért is volt lényeges, hiszen jövőre már kötelező lesz az emelt szintű érettségi, ahol idegen vizsgabizottság előtt kell szóbelizni, ez erre is jó gyakorlás volt a diákoknak – foglalta össze.

Jó eredmények

A feladatokat idén is Szlovák Sándorné, a zsűri elnöke állította össze.

– Idén a szóbelin voltak olyan feladatok, amelyek nehéznek bizonyultak, de volt olyan is, amit szépen meg tudtak oldani. Az írásbelin nagyon jó eredmények születtek, volt olyan tanuló, aki maximális pontszámot ért el – mondta el Szlovák Sándorné. Míg a diákok az írásbeli feladatokon törték a fejüket, addig a pedagógusok a GeoGebra-programról hallhattak szakmai előadást Póta József matematikus, az egri Dobó István Gimnázium matematika–informatika szakos tanárától.

Az MSZC Mezőkövesdi Szent László Gimnáziuma, Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma által szervezett megméretés ünnepélyes megnyitóján Juhász Jánosné tagintézmény-vezető köszöntötte a diákokat és tanárokat, majd dr. Fekete Zoltán polgármester nyitotta meg idén is a versenyt. A városvezető szintén köszöntötte a jelenlévőket, a kézdivásárhelyi delegációt, a résztvevőknek pedig sikeres versenyzést kívánt. A megnyitón a diákok zenés-verses műsorát is meghallgathatták a jelenlévők.

A megméretés a szóbeli fordulóval folytatódott, melyre az évfolyamok legjobb 4 versenyzője jutott tovább. A legeredményesebb iskola végül a Herman Ottó Gimnázium lett, így ők vehették át a győztesnek járó kupát.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában