Helyi közélet

2019.04.10. 08:43

Leander Kills: visszatérés Miskolcra

Miskolc - A repertoár fele új dal, a másik fele meg az előző két lemez szerzeményeiből áll össze.

Miskolc - A repertoár fele új dal, a másik fele meg az előző két lemez szerzeményeiből áll össze.

Másfél éve koncertezett az Ady-művházban a Leander Kills. Abban az évben közel telt ház fogadta őket, most, április 13-án a Mudfield társaságában lépnek föl. Az idei évet is nagy lendülettel kezdték a srácok, év elején megint szerepeltek A Dalban, márciusban új lemezzel jelentkeztek, megcsinálták az idei Szimfonik koncertjüket Budapesten, és már a turné is fut. Köteles Leanderrel beszélgettünk.

A legszínesebb

– Az eddigi legszínesebb lemezünk a Luxusnyomor lett. Ennek oka, hogy Vermes Andris és Czifra Miki is jobban kivette a részét a zeneszerzésből, mint az eddigi albumoknál. Most egyébként én is kísérletezőbb fázisomban voltam. Tavaly májusban elmentünk közösen nyaralni, és ott rögtön kiszaladt két szerzemény. Egyik a Képtükör, a másik A Ti dalotok, ezeket hárman raktuk össze. A Sötét én című dalnál pedig nagyon közeledett a lemez leadási határideje, és még egy szám hiányzott. Akkor Mikivel nekiültünk, és gyakorlatilag rögtön összeállt ez a nóta. Egyébként azzal is büszkélkedhetünk már, hogy az album három hete vezeti az albumeladási listát, és már aranylemez lett – tudjuk meg.

Kedvenc nóták

– Nekem a Sötét én az egyik kedvencem, az egy nagyon erős színfolt a lemezen, aztán a Fraktálok. A Hull az elsárgult levelet is említhetném, de az egy Máté Péter-feldolgozás, ami Malek Miklós és S. Nagy István szerzeménye. Anyukám kedvence! Tényleg sorsszerű lehet, hogy kétévente belefutok egy-egy ilyen régi dalba, aminél érzem, hogy ezt de jó lenne megcsinálni. A Szomorú vasárnap után ez is népszerű feldolgozás lett, pár hét alatt 300 ezres megtekintést produkált a YouTube-on – emeli ki a zenekarvezető. Február második felében indult a turné, a hátralévő helyszínek között szerepel még Eger, Budapest, Székesfehérvár, Esztergom is. Leandert a műsorról is kérdeztük: a mostani repertoár fele új dal, a másik fele meg az előző két lemez szerzeményeiből áll össze.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában