Helyi közélet

2019.04.01. 13:02

Két megyei csapat is dobogós lett a miskolci versenyen

Miskolc, Komlóska, Sárospatak - Március 23-án Miskolcon rendezték meg az Országos Hit- és Erkölcstan verseny egyházmegyei fordulóját.

Miskolc, Komlóska, Sárospatak - Március 23-án Miskolcon rendezték meg az Országos Hit- és Erkölcstan verseny egyházmegyei fordulóját.

A Miskolci Egyházmegyében több mint 150 diák, atya és katekéta, szülő és kísérő gyűlt össze a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskolában. A rendkívül impozáns és szépen felújított épület méltó helyet adott mind szellemiségében, mind infrastrukturálisan a rendezvény lebonyolításának.

Háromszáz diák

Többek között azért is, mivel az Országos Liturgikus Énekverseny egyházmegyei fordulója is ezen a napon, ugyanitt került megrendezésre. Így ebben a tanintézményben ezen a napon több mint 300 diák mérte össze tudását a hittan és a liturgikus énekverseny alkalmából. Orosz Atanáz püspök atya buzdította a gyerekeket a nemes küzdelemre, és kiemelte, hogy Krisztushoz kerülünk – ezen értékes versenyanyag megtanulásán keresztül is – közelebb.

Színes feladatok

A versenyben ismét sok színes feladat kapott helyet. Volt egérrágta szöveg, matematika, idegen szavak megfejtése, személyek, írások események felismerése, keresztrejtvény. Igazán nehéz feladatok is helyet kaptak, melyekben akár csendes papi imák kiegészítése vagy ritkán énekelt liturgikus énekek hiányzó szavainak kiegészítése szerepelt.

Az Egyházközség 7-8. osztályosok kategóriájában Komlóska csapata (Matisz Zsófia, Tornai Adrienn, Szűcs Panna – felkészítő: Szikora Benedek) második helyezett lett. Az Egyházi iskola 5-6. osztályosok kategóriájában harmadik lett a sárospataki Szent Erzsébet Katolikus ÁItalános Iskola (Ivancsó Máté, Molnár Hanna, Zsignár Ákos – felkészítő: Kiss Anett).

ÉM


[related-post post_id="4189675"]

[related-post post_id="4183985"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában