Helyi közélet

2019.03.05. 17:08

Újabb fejlesztések Aszalón

Aszaló - Folyamatos beruházásokkal igyekeznek minél inkább fejleszteni a települést.

Aszaló - Folyamatos beruházásokkal igyekeznek minél inkább fejleszteni a települést.

Befejeződött az első üteme a díszkivilágítási elemeket gyártó csarnok kivitelezésének, miközben gyakorlatilag elkészült az új közfoglalkoztatási telephely is a településen. Ezzel pedig jelentősen fejlődhet az egyébként is komoly hátterű közfoglalkoztatási program Aszalón.

Hamarosan beköltöznek

Aki Aszalóra érkezik azonnal észreveszi a szép nagy, piros csarnokot, amely már szerkezetkészen várja a további munkálatokat, vagyis a belső szigetelést, burkolatokat, nyílászárók beépítését és a villamos hálózat kiépítését. Hiszen a település helyi sajátosságként fénydíszítő elemeket gyárt, amelyeket majd értékesíteni szeretnének, és amelyek idén már – a csarnok teljes elkészülte után – itt készülnek majd. Persze cél az is, hogy a települést is tovább díszítsék ezekkel a fénydíszítő elemekkel, magyarázza dr. Mészáros István, Aszaló polgármestere, aki büszkén mutatja a leendő gyártócsarnokot.

Nem ez az egyetlen fejlesztés azonban a közmunka terén a településen, hiszen az utolsó simítások készülnek a csarnokkal szinte átellenben található új közfoglalkoztatási telephelyen. Itt az önkormányzat által megvásárolt ingatlan nagyobbik részét egy kivitelező céggel újíttatták fel kívül, belül, míg a hátsó, korábban nyitott színként üzemelő részt a település önerőből építi be és teszi rendbe. Itt előadásokra és adminisztratív tevékenységre alkalmas terem készül, ahol közösségi rendezvények is helyet kapnak majd.

Ezzel még hatékonyabban tudják a közfoglalkoztatási programokat működtetni, amelyben mezőgazdasági tevékenységeket is végeznek, így már elkezdték a tavaszi talajmunkákat. De arról is örömmel számolt be a település első embere, hogy az állatállományban szép tavaszi szaporulat mutatkozik.

A polgármester elmondta azt is: a közelmúltban átvették a népkonyhai szolgáltatást a külső vállalkozótól, ezt pedig szeretnék tovább fejleszteni, ugyanis a település elég hosszan, nagy területen fekszik, és vannak olyanok – főleg idősebb emberek –, akiknek több kilométeres távolságot kell megtenniük a kultúrházig, így egy másik helyiséget is ki fognak alakítani és megnyitják ott is a szolgáltatást.

Ünnepre készülve

Közeledve a nemzeti ünnepünkhöz nagyban készülődnek a településen. Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke lesz március 15-én 10 órától az ünnepség díszvendége, aki beszédet is mond majd, illetve vendégművészek emelik majd a megemlékezés színvonalát. Nemcsák Károly és Szabó Gyula Győző ad műsort a település kultúrházában, ahol az óvodások és iskolások műsora sem marad el, az ünnepség pedig közös koszorúzással zárul.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában