Helyi közélet

2019.03.23. 09:04

Több hajléktalan vette igénybe télen a szállót Miskolcon

Miskolc - Egyetlen fedél nélküli emberrel szemben sem indult eljárás a megyénkben.

Miskolc - Egyetlen fedél nélküli emberrel szemben sem indult eljárás a megyénkben.

Március közepén volt öt hónapja, hogy életbe lépett a kormányrendelet, mely megtiltotta a közterületek életvitelszerű használatát. A változás sokáig beszédtéma volt a bevezetés előtt és után is, ezért voltunk kíváncsiak: hogyan változott a fedél nélküli emberek helyzete.

Minden éjjel visszatértek

A Miskolci Törvényszéken lapunknak elmondták: a hozzájuk tartózó bíróságokon az utóbbi közel fél évben az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése miatt egy szabálysértési eljárás sem indult.

Tíz százalékkal nőtt viszont az ellátottak száma a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének Hajléktalanokat Gondozó Központjában.

Duberné Dunaveczki Éva intézményvezető érdeklődésünkre elmondta, a változásokkal kapcsolatban indított tájékoztató kampányuknak és az új, befogadó szálláshely szolgáltatásuknak köszönhetően huszonöt újabb – korábban nem regisztrált – személy jelent meg náluk.

„Köztük vannak olyanok, akik az elmúlt hónapokban majdnem minden éjszakára visszatértek, sőt idővel elfogadták a szigorúbb szabályozáshoz kötött, de magasabb színvonalú szolgáltatást.”

Nem fagyás miatt

Hozzátette, munkatársaik igyekezete ellenére két haláleset is történt idén télen az utcán, de egyiket sem fagyás okozta.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4059941"]

[related-post post_id="4045142"]

[related-post post_id="4052817"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában