Helyi közélet

2019.03.09. 09:31

Lesz megoldás a vasgyári horrorra

Miskolc - Elszállítják a szemetet, kiirtják a patkányokat, a szabálysértők pedig fizetnek.

Miskolc - Elszállítják a szemetet, kiirtják a patkányokat, a szabálysértők pedig fizetnek.

A napokban készítettünk riportot a Gózon Lajos utca 10. szám alatt található társasházban élők kilátástalan helyzetéről. Ismeretlenek ugyanis szemétlerakónak használják az udvarukat, emiatt elszaporodtak a patkányok. A rágcsálók még a lakásokba is bemerészkednek. Az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre a miskolci önkormányzat szóvivője a következőket válaszolta:

„A Gózon Lajos utca 10.– Jedlik Ányos utca 1. szám alatti társasház 13 lakása közül 4 az önkormányzat tulajdonában van, a többi lakásnak magánszemélyek a tulajdonosai. Szemétszállítási díjat az ott lakók egyénileg fizetnek a szolgáltatónak, az egyedileg kötött szemétszállítási szerződések szerint.

A társasház sajnos több alkalommal szállíttatta el az utóbbi időben az épület köré ismeretlenek által hordott szemetet a közös költség terhére. Ezúttal is a társasház fog intézkedni az oda hordott szemét elszállításáról. A lakásokba hordott szemét elszállíttatására – amennyiben a tulajdonos kiléte ismert – a társasház felszólítja az érintetteket, és tájékoztatja őket arról, hogy szabálysértési eljárás indulhat ellenük, ami pénzbírság kiszabását vonja maga után. Amennyiben nem ismert a tulajdonos holléte, a társasház kénytelen elszállíttatni az üresen hagyott lakásokból is az odahordott szemetet, szintén a közös költség terhére.”

Patkányirtás

„A szükséges rágcsálóirtást főszabály szerint az épület közös tulajdonú részein (udvarokon, közös kamrákban) a társasház végezteti el, de egészségügyi okok miatt ebben az esetben az üresen hagyott lakásokban is megrendeli az irtást. A közös képviselet, amelyet a Miskolc Holding Zrt. lát el az épület esetében, az udvarra hordott szemét elszállítására a bejelentést követően intézkedett. Az üresen hagyott lakásokat és a rágcsálóirtás szükségességét megvizsgálja, és amennyiben indokolt, a szemét elszállíttatásáról és a rágcsálóirtásról is gondoskodik. Ezeket a költségeket kényszerűségből a Miskolc Holding állja, de ez nem azt jelenti, hogy a társaság más helyett fizet. A lejárt határidejű tartozások behajtására ugyanis az Ingatlangazdálkodási Igazgatóság végrehajtási eljárást kezdeményez. Ez pedig, a tartozás mértékétől függően akár azzal is járhat, hogy azok az ingatlanok, amelyeknek a tulajdonosai régóta nem fizetnek, az önkormányzat tulajdonába kerülnek”.

ÉM-HE


[related-post post_id="4164447"]

[related-post post_id="4148132"]

[related-post post_id="4147034"]

[related-post post_id="4107615"]

[related-post post_id="4079716"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában