Helyi közélet

2019.03.19. 16:04

Jogerős: kártérítést kap az olaszliszkai lincselő

Tiszavasvári, Olaszliszka - A pénzt viszont nem tarthatja meg, egyenesen Szögi Lajos családjának utalják.

Tiszavasvári, Olaszliszka - A pénzt viszont nem tarthatja meg, egyenesen Szögi Lajos családjának utalják.

Jogerőssé vált a Szegedi Törvényszék tájékoztatása szerint az a kártérítés, amelyet az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja, ifjabb H. Dezső követelt, aki az illemhellyel, a meleg víz hiányával és a szellőztetéssel is elégedetlen volt a börtönben. A megítélt, ötmillió forintos kártérítés november 16-án véglegessé vált, jogerőre emelkedett, tehát az összeg kiutalásának im­már nincs jogi akadálya. A férfit 17 év börtönre ítélték, így 2023-ban szabadulna, de jó magaviselettel, akár már jövőre szabadlábra kerülhet. Ennek ellenére a megítélt ötmillió forintot biztosan nem fogja élvezni.

Amint ugyanis a Szögi a család jogi képviselője, dr. Helmeczy László értesült ifj. H. Dezső kártalanításáról, levélben tájékoztatta a bírósági végrehajtót arról, hogy a család számára megítélt 46 millió forintos kártérítésből még egy forintot sem láttak az elmúlt 12 évben – írta a Bors.

„Az ilyen ügyekben – mielőtt a fogvatartottnak megítélt összeget elutalnák – a bíróságnak kötelező megkeresnie a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy van-e az adott ügy terheltjével szemben kártérítési eljárás. Ha van, az ott megjelenő bankszámlára utalják a pénzt, nem pedig a terheltnek” – hangsúlyozta Szabó Judit, az Országos Bírósági Hivatal bírája. Tehát ifj. H. Dezső nem csak, hogy nem tarthatja meg a pénzt, de látni sem fogja, mert a végrehajtó jelzése alapján egyenesen a meggyilkolt tanár családjának utalják majd.

ÉM


[related-post post_id="4067764"]

[related-post post_id="4066191"]

[related-post post_id="4066068"]

[related-post post_id="3245779"]

[related-post post_id="3229143"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában