Helyi közélet

2019.03.28. 11:06

Fűtőmű: még nyomoznak Miskolcon

Miskolc - Már több mint három éve áll üresen az épület, folynak az egyeztetések a hasznosításáról.

Miskolc - Már több mint három éve áll üresen az épület, folynak az egyeztetések a hasznosításáról.

Még mindig tart a nyomozás az egyetemi fűtő­mű ügyében, tudtuk meg a miskolci önkormányzattól. Kérdéseinkre küldött válaszában a sajtóosztály úgy fogalmaz: dr. Kriza Ákos polgármester feljelentése kapcsán folyamatban lévő nyomozás állásáról a rendőrség nem ad tájékoztatást.

Több mint egy évtizede

Az épület félállapotban több mint három éve üresen áll. A polgármester 2015-ben jelentette be, hogy a város nem építi meg az épületben a ­Scienc­e Múzeumot, a megkötött támogatási szerződéstől eláll a város. Ezzel bő évtizedes történet végére került pont, hiszen először 2006-ban, Miskolc Európa Kulturális Fővárosa pályázatában szerepelt a múzeum létrehozásának ötlete. Majd 2009-ben a város 1,7 milliárd forintot nyert el a beruházásra, de csak két évvel később kezdődhetett el az építkezés. A befejezési határ­időt többször módosították, a munkálatok csúsztak, végül végleg lezárult a projekt. A félbemaradt építkezés nagyon drága lett Miskolcnak, hiszen mivel nem készült el, vissza kellett fizetnie a megvalósítására elnyert uniós forrást, 1,3 milliárd forintot.

Annak idején lapunk is sokat foglalkozott a témával, hogy miképpen lehetne hasznosítani az épületet, legutóbb egy miskolci kulturális központot álmodtak bele olvasóink.

Riasztórendszerrel őrzött

A miskolci önkormányzattól megtudtuk, az épület teljes egészében önkormányzati tulajdonban van. Kérdeztük, mennyibe kerül az őrzése, de kiderült, riasztórendszerrel őrzött, melynek minimális a költsége.

A hasznosítás kapcsán azt a választ kaptuk, az egyeztetések jelenleg is folynak.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában