Helyi közélet

2019.03.28. 13:46

Érdemes rápörögni a hétvége miskolci bulijaira

Miskolc - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon? Íme néhány remek program a következő napokra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki…

Miskolc - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon? Íme néhány remek program a következő napokra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki…

Március 29., péntek

20.00 KiSTeHéN-koncert a miskolci Helynekemben

Előzenekar a Sexnuggets

A Kistehén egy magyar alternatív zenekar. 2002-es Én a kistehén Sziget-reklámmal indult útnak a zenekar, azóta pedig nagy utat járt be Kollár-Klemencz László zenekara. Kétévenként megjelent lemezeiken rendre volt egy-két országos sikerű sláger, gondoljunk csak a Szájbergyerekre, amit az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki ismert, a hasonlóan komikus Jó Csávó a Márkóra, vagy a mulatozós Szerelmes vagyok minden nőbe és a Virágok a rétenre, vagy akár a pszichedelikus Elviszi a szél című dalaikra. A 2012-ben megjelent Elviszlek magammal című lemezen pedig a megszokott szellemes hétköznapi témák mellett, a közéletre is reflektálnak a szövegek. Jó példa erre az Ezt is elviszem magammal című sláger. 2014 végén jelent meg a legfrissebb anyaguk Szomjas Nők címmel, amelyet az egyik kritikában úgy jellemeztek, hogy „minden eddigi munkájuk közül is a legszerethetőbb”. Erről a lemezről az abszurdan közéleti Csak kiabálj!-t játsszák a rádiók, viszont mindegyik dal kiválóan működik a koncertjeiken abban a sorrendben, ahogy a lemezen találhatóak, ami az „egyben – feljátszás” eredménye. 2016 tavaszától a zenekar egy úgynevezett „Best of Kistehén” műsorral koncertezik egészen a következő lemezig, ami 2017 tavaszára várható. A műsor érdekessége, hogy a dalok 80 százalékát a rajongók szavazták meg a zenekar közösségi oldalán. Számos díj és külföldi meghívás mellet a zenekar 2013-ban elnyerte a Transilvanian Music Awards-on az „év alternatív együttese” címet is Erdélyben.

20.00 Retro Party a miskolci Collins Clubban

Péntek esti buli Miskolc belvárosában

Ismét felpörögnek a 80-as, 90-es és 2000-es évek legjobb dallamai a Collins Clubban. Bulizzunk együtt kedvenc retró zenéinkre!

21.00 A Sztrapacska Blues Band bemutatja: Búcsú koncert a miskolci Corner Stage-ben

A Sztrapacska Blues Band búcsúja a Corner Stage színpadától… De a zenekar tovább dübörög

„A zenekar 2006 novemberének egyik ködös délutánján, hirtelen felindulásból alakult, igaz, akkor még csak három taggal. (Csécsi Levente – gitár, Héthársi Peti – dob és Ujhelyi Csongi – basszus). A triófelállásban nem volt igazi fantázia (bocsi Police, Tankcsapda stb. ), így gyorsan kibővültünk. Az ötös felállás 2007 januárjában alakult ki, mikor beépült a zenekarba Szécsy Pisti – ének és Tóth Peti – gitár is. A zenei irányzat egy pillanatig sem volt kétséges. Blues és blues, néha egy kis blues. Na jó, időnként egy-egy rock-örökzöld erejéig elcsábulunk. Mindannyiunknak volt már zenekari előélete, valahol valamikor valamivel valamit már játszott előtte. A zenekar ebben a felállásban 2011 tavaszáig működött. Ekkor sajnos az énekes és az egyik gitáros poszt megüresedett. Az új énekesünk Gál Szilárd, aki a mikrofon mellett gitárt is vesz a kezébe időnként. Az új gitáros pedig Kurucz Attila lett, aki hosszú évek óta jelen van a miskolci klubzenei élet színpadain. A zenekarban néhány zeneszám erejéig feltűnik még a csörgő-börgő-konga forgatásban járatos Rényi Dani is.


Március 30., szombat

20.00 The Carbonfools-koncert a miskolci Helynekemben

A koncert után Video Disco hajnalig

A The Carbonfools egy magyar, (de angolul éneklő), elsősorban elektronikus zenei együttes. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Egyedi hangzásviláguk alapja az elektronikus és az élő hangszeres zene egysége. Az együttes a 2001-es Sziget Fesztiválon debütált, első nagylemezük, a Poisoned Goulash (Mérgezett Gulyás) 2004-ben jelent meg a CrossRoads Records-nál. 2006-ban csatlakozott hozzájuk Fehér Balázs énekes, aki énekével és dalszövegeivel dobta fel az együttes zenéjét. Második nagylemezüket, a Carbonheartot (Szénszív) 2008-ban jelentette meg az 1G Records. Tulajdonképpen ezzel az lemezzel léptek be a magyar zenei elitbe, dalaikat előszeretettel játszották a magyar televíziók és rádiók, és több mint százezer ember töltötte le őket. Magyarország legismertebb koncertzenekaraként folyamatosan járják az országot, 2010-ben két londoni fellépésük is volt. 2010 végén jelent meg a harmadik nagylemezük, a Carbonsoul (Szénlélek), mely stílusában hasonlít az előző lemezre, megmaradt a jellegzetes „carbonos technó-űrrock” hangzás, megspékelve új elemekkel, mint például new wave vagy blues. DJ Titusz ezt nyilatkozta a lemezről: „Ez a lemez sokkal dalorientáltabb, mint az előző, több szerepet kapott Balázs hangja, megjelentek új elemek, mint a new wave, blues, de persze megmaradt a jellegzetes carbonos pszichedelikus technó-rock massza is.”

20.00 Salsa party a miskolci Collins Clubban

A B-Dance közreműködésével

Akár még csak érdeklődsz a műfaj iránt, akár már profi vagy, gyere el, garantáltan jól fogod érezni magad… A dj egészen éjfélig csak a legjobb salsa zenéket fogja játszani. Éjfél után pedig a latin és reggaeton zenéké a főszerep. A legjobb zenékről DJ Borisz (Boros Gábor) gondoskodik, aki több mint 10 éve oszlopos tagja a miskolci salsa közösségnek. Ismeri a helyi táncosok zenei ízlésvilágát.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában