Helyi közélet

2019.03.20. 08:23

Elkezdik a kátyúzást a megyei közutakon

Miskolc - Több százezer tonna aszfalt jut a kátyúk eltüntetésére.

Miskolc - Több százezer tonna aszfalt jut a kátyúk eltüntetésére.

Vége a téli útüzemeltetési időszaknak, így a következő hónapokban újra a burkolatjavítási munkákra fókuszálnak a szakemberek – írja kiadott közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Igen nagy szükség van rá

A társaság az elmúlt négy hónapban közel 162 ezer tonna útszóró sót és több mint 9 millió liter kalcium-klorid oldatot használt fel az országos közúthálózaton, és a több mint 800 munkagépük összesen több százezer munkaórát teljesített az utakon.

A teljes körű felújítási munkákon felül a közút idén mintegy kétszázezer tonna aszfaltot használhat fel a lokális és nagy felületű burkolatjavítási munkákra. Az útjavításokra szükség is van, hiszen lapunk és a Borsod Online felhívására most is szép számmal érkeztek be olvasóinktól nagyobbnál nagyobb kátyúkat ábrázoló felvételek megyénk útjairól.

A cég leszögezte, a fenntartásában lévő utakon az elmúlt hónapokban hidegaszfalt felhasználásával javították az úthibákat, a tartósabb javítási munkák viszont csak a melegaszfalt-keverőtelepek újranyitását követően kezdődhetnek el.

A sorrend

Ezeket a munkákat első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a főutakon, végül az alacsonyabb forgalmú mellék­utakon végzik el a szakemberek. Lapunk kíváncsi volt arra is, hogy megyénkben mely útszakaszok sínylették meg legjobban a telet, illetve, hogy mikor kezdődhetnek meg az útjavítási, kátyúzási munkák. Kérdéseinkre a közút holnapra ígért választ.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4163287"]

[related-post post_id="4160121"]

[related-post post_id="4144293"]

[related-post post_id="4141805"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában