Helyi közélet

2019.03.12. 10:08

Egy csapatot etetett

Miskolc - A fennállásának 40. évét ebben a szezonban ünneplő miskolci hokisport születésénél bábáskodott Tajthy Gáspár.

Miskolc - A fennállásának 40. évét ebben a szezonban ünneplő miskolci hokisport születésénél bábáskodott Tajthy Gáspár.

A jégkorongozók a Mályi-tavon tették meg első lépéseiket, majd a műjégpálya megnyitása után a városi sportcsarnok „kistestvére” lett a főhadiszállásuk. A játékosok úttörők voltak, vagy inkább hályogkovácsok. A semmiből indultak, de szerették ezt a műfajt, és el akartak jutni oda, ahová a mai utódaik kerültek.

Dobozokba pakolta

Sokan és sokat segítették a hokisokat. Köztük volt Tajthy Gáspár, a kenyérgyáros – mert mindenki így hívta –, akiről most kaptunk egy képet.

– Mit ennétek? – rendre ezt kérdezte a játékosoktól, akik rétest, túrós táskát és sajtos rudat rendeltek a legtöbbször.

A mindig mosolygós, örök vidám, felejthetetlen emlékű Gazsi, a fiataloknak Gazsi bácsi, csak két szóval felelt: Megbeszéltük, gyerekek.

Aztán, amikor jöttek a hazai meccsek vagy a csapattal idegenbe indult a busz, menetrendszerűen hozta a barna dobozokat. Ezekbe pakolta a félmeleg finomságokat, és boldog volt, ha süteményeikből semmi nem maradt.

A kenyérgyáros nagyon szerette a sportolókat, és imádta az unokáját is. Ki gondolta volna akkoriban, hogy a karján csücsülő csöppség, Ákos évtizedek múlva lapunk munkatársa lesz…

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában