Helyi közélet

2019.03.11. 14:27

Bármikor elhelyezhetik Pácinban a szerelemlakatjukat

Pácin - Pácinban található az ország legelső lakatkockája.

Pácin - Pácinban található az ország legelső lakatkockája.

A farsangi bál estéjén a pácini faluház udvarán kockahálót avattak azoknak a pároknak, akik szívesen elhelyeznének rajta egy szerelemlakatot. Az ötlet Gégény Zsuzsanna polgármesternek a fejéből pattant ki, hiszen bár a szerelmesek összetartozását hirdető lakatfal az országban több városban is található, ilyen kis településen, ráadásul a Bodrogközben ez az első.

Az összetartozás jelképe

– A program a Kultúrházak Éjjel-Nappal elnevezésű eseménysorozat pácini rendezvénye volt – mondja Gégény Zsuzsanna –, és mivel egybeesett a szerelmesek napjával, a Valentin-nappal, arra gondoltunk, hogy a Bodrogközben elsőként meghirdetjük ezt a kis játékot. Hiszen ez egy játék, amelyet a világ egyre több országában kedvelnek: az elmúlt húsz évben a szerelmespárok már több millió szerelemlakatot helyeztek el hidakon, szerelemlakat-állványokon. Az összetartozást jelképező szerelemlakattal kívánunk szívbe zárható élménnyel kedveskedni mindazoknak, akik közel és távol úgy gondolják, szívesen megerősítenék kapcsolatukat azzal, hogy itt helyezik el szerelemlakatjukat. Bárki bármikor elhelyezheti itt a szerelemlakatját!

Kínai legenda

Gégény Zsuzsanna hozzátette, senki nem tudja, honnan ered ez a hagyomány. Mégis talán egy ősi kínai legenda lehet a titok nyitja: eszerint ha egy láncszemre vagy valamilyen hasonló, végtelen tárgyra lakatolunk, a szerelmünk is örökké fog tartani.

– Sőt, ha a lakat kulcsát egy folyóba dobjuk, ezzel megerősíthetjük a lelakatolt szerelmet. Mivel a helyszíntől nem messze van a Karcsa-part, akik még biztosabbak szeretnének lenni a szerelmükben, a vízbe vethetik a kulcsot, de persze meg is őrizhetik. Amíg ezt a párok eldöntik, addig is köszöntjük őket közös játékunk színhelyén, a pácini szerelemlakatnál – mondja Pácin polgármestere.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában