Helyi közélet

2019.03.26. 11:07

A kosárfonás fortélyai Alsóbereckiben

Alsóberecki - Tizennégyen tettek sikeres vizsgát az alsóbereckiek közül.

Alsóberecki - Tizennégyen tettek sikeres vizsgát az alsóbereckiek közül.

Alsóberecki tulajdonképpen a Bodrogközhöz tartozik, odavalónak is érzik magukat, mégis a Sátoraljaújhelyi járáshoz tartozik a település. Ennek oka rendkívül egyszerű, a Cigándi járás központja értelemszerűen Cigándon van, az újhelyié pedig Sátoraljaújhelyen, így a helyiek úgy döntöttek, miután Sátoraljaújhely jóval közelebb található Alsóbereckihez, ezért a berecki polgárok érdekében jobb, ha Újhelyt választják, hiszen így könnyebben lehet az ügyes-bajos dolgokat elintézni.

A megszerzett tudást településünkön is kamatoztassák a hallgatók.” Emriné Bajnok Zita

Kosárfonó tanfolyam

Nem ez az egyetlen dolog azonban, amivel a település vezetése igyekszik az alsóbereckiek életét könnyebbé tenni. Miután nem mindenki talál magának munkát a környéken, ezért az önkormányzat igyekszik minden olyan lehetőséget megragadni, amivel értékteremtő munkához tudják juttatni a helyieket.

Mint Emriné Bajnok Zitától, Alsóberecki polgármesterétől megtudtuk, a közelmúltban ennek a törekvésnek az eredményeként a B.-A.-Z. megyei Kormányhivatal sátoraljaújhelyi foglalkoztatási osztályával, valamint a Miskolci Képzési Központ együttműködésével közösen 4 hónapos kosárfonó tanfolyamot tartottak Alsóbereckiben.

Sikeresen vizsgáztak

– A tanfolyamot a Belügyminisztérium támogatásával közmunkaprogramban nemrégiben a régi sportöltözőből átalakított és felújított oktatási központban rendeztük meg – mondta lapunknak Emriné Bajnok Zita. – A közfoglalkoztatottak közül tizennégyen tettek sikeres vizsgát és sajátították el a kosárfonás fortélyait. Az önkormányzat célja, hogy a megszerzett tudást településünkön is kamatoztassák a hallgatók, és reményeink szerint minél több dísz- és használati tárggyal gazdagítsák intézményeinket!

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában