Helyi közélet

2019.02.12. 17:51

Távozott az MVK első embere, Singlár Zsolt

Miskolc – A miskolci közlekedési céget átmenetileg a szakmai igazgatók vezetik tovább.

Miskolc – A miskolci közlekedési céget átmenetileg a szakmai igazgatók vezetik tovább.

Lemondott vezérigazgatói tisztségéről és kezdeményezte munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését Singlár Zsolt, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) vezérigazgatója – áll a miskolci polgármesteri hivatal keddi közleményében.

A munkáltató Miskolc Holding Zrt. vezetése elfogadta az eddigi vezető döntését.

Singlár Zsolt Fotó: ÉM-archívum

Singlár Zsolt távozását egyébként már február 9-én tényként közölte a közösségi oldalán a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE). Ők azt írják: "a leköszönő cégvezető személyéhez köthető a Zöld nyíl villamosprojekt zárása, valamint az utastájékoztatás és flottamenedzsment megújítását célzó Okos pont projekt is, melyek súlyos problémákat hagytak hátra."

A VEKE megfogalmazása egyébként nem előzmények nélküli. A szervezet az elmúlt években számtalanszor kritizálta a miskolci közösségi közlekedésben bekövetkezett változásokat, melyekre az MVK legtöbbször érdemben nem reagált.

Majd öt éven át

A Miskolci Közlekedési Vállalat 1994-ben alakult részvénytársasággá. Az MVK Rt.-t – később Zrt.-t – leghosszabb ideig Szilágyi István irányította, de vezérigazgató volt az elmúlt években Börzsei Tibor, Borsos Attila, Grieger Ernő, Kókai Ernő és Devecz Miklós is, az elmúlt négy év kilenc hónapban pedig Singlár Zsolt.

A miskolci városháza szerint az MVK zavartalan működése biztosított, az új vezérigazgató kinevezéséig a céget a szakmai igazgatói irányítják.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4128596"]

[related-post post_id="4112593"]

[related-post post_id="4100601"]

[related-post post_id="4097184"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában