Helyi közélet

2019.02.18. 13:05

Széphalomról vallanak ismert művészek

Budapest, Széphalom - 2017-ben indította el Széphalom Facebook-oldalát Raczkoczki Gergely.

Budapest, Széphalom - 2017-ben indította el Széphalom Facebook-oldalát Raczkoczki Gergely.

A szülőföld szeretete, a lokálpatriotizmus, a közösséghez tartozás fontossága mind-mind nagyszerű tulajdonságok. Talán mindezek vezették el a széphalmi születésű, jelenleg Budapesten élő Raczkoczki Gergelyt arra az elhatározásra, hogy létrehozza a Széphalom 3988 Facebook-oldalt, amelyről nemrégiben lapunkban is írtunk.

Fontos hely

Most az oldal üzemeltetőjének engedélyével néhány vallomás következik Széphalomról ismert művészektől.

„Létezik egy magyar település, Széphalom, amely a közel 200 éve lezárult nyelvújításban központi szerepet játszott. Itt élt és alkotott Kazinczy Ferenc. Olyan történelmi emlékhelyek, mint ez a kicsiny, de csodás község mindig is központi szerepet kell hogy kapjon a magyarság életében” – írja Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész, karmester.

„Széphalom nagyon fontos hely a magyar irodalom életében. Mint magyar színész és ózdi születésű boldogan csatlakozom Széphalom kedvelőihez és amiben tudok szívesen segítem őket!” – vallja Molnár Piroska színművész.

„Ezt látnom kell! Széphalom, már a neve is csábító. Felkereslek, csodállak!” – Tordai Teri, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész.

„A szépség, az egyszerűség és a tisztaság mindig megfogott, ha szembetalálkoztam vele életem során. Széphalom mindezeket a tulajdonságokat a nevében is őrzi. Kihagyhatatlan kis ékszere a magyar vidéknek.” – vall Széphalomról a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Pataky Attila énekes.

ÉM


[related-post post_id="4136385"]

[related-post post_id="4061872"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában