Helyi közélet

2019.02.28. 18:34

Örömmel vállalkozott a legnehezebb dologra

Miskolc – Balog József zongora­művész lesz a szólistája a hétfői koncertnek.

Miskolc – Balog József zongora­művész lesz a szólistája a hétfői koncertnek.

A korszakos zongoravirtuóz és zeneszerző, Szergej Rahmanyinov III. zongoraversenye (1909) a hírhedt szólistakihívások egyike: hazánkban nem sokan mondhatják el magukról, hogy műsorukra tűzték már a darabot. Mindez sokat elárulhat a kompozíció technikai követelményeiről: a d-moll zongoraverseny általános felfogás szerint a zeneirodalom legnehezebb billentyűs versenyműve. A mű kevés hazai tolmácsolója közé tartozik Balog József, a Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a Miskolci Szimfonikusok visszatérő vendégpartnere, aki örömmel vállalkozott a nem mindennapi feladatra.

Szimfonikus „nagyágyú”

Az orosz zeneirodalom grandiózus alkotása a francia romantika egyik legnagyszerűbb és legnépszerűbb szimfonikus „nagyágyújával” találkozik az est programjában. César Franck egyetlen, ugyancsak d-moll hangnemű szimfóniája teljességgel egyéni hangú remek, egyben tisztelgés Liszt Ferenc és Richard Wagner művészete mellett a francia hagyományok szelleme előtt is.

A hangversenyt a Liszt Ferenc- és Bartók–Pásztory-díjas Antal Mátyás, a Nemzeti Énekkar nyugalmazott kar­igazgatója, a miskolci zenekar új művészeti vezetője diri­gálja.

ÉM


Tűzvarázs bérlet V.

2019. március 4., hétfő 19:00

Művészetek Háza Hangversenyterem

Szergej Rahmanyinov: III. (d-moll) zongoraverseny, Op. 30

César Franck: d-moll szimfónia

Miskolci Szimfonikus Zenekar

Zongora: Balog József

Vezényel: Antal Mátyás


[related-post post_id="4154786"]

[related-post post_id="4140407"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában