Helyi közélet

2019.02.19. 10:56

Olgát alakítani sok színész álma

Miskolc - Szirbik Bernadett rendkívül szerencsésnek érzi magát, hogy a Három nővérben játszhat.

Miskolc - Szirbik Bernadett rendkívül szerencsésnek érzi magát, hogy a Három nővérben játszhat.

A mostani évadban nagyszerű szerepek vártak Szirbik Bernadettre, a Miskolci Nemzeti Színház színművészére. Mint fogalmazott, óriási élmény számára, hogy Csehov Három nővérében ő alakíthatja Olgát.

– Csehovot játszani, az már eleve óriási dolog. Olgát alakítani pedig, úgy gondolom, sok színésznő álma lehet. Pedig szerepálmom nincs – amik voltak, azok elmentek mellettem –, mert ha mégsem teljesül be az álom, akkor hajlamos vagyok azt gondolni, hogy talán nem is olyan vagyok, mint amilyennek gondolom magam. Emlékszem, amikor 1994-ben, még fiatal stúdiósként, a nyíregyházi Móricz Zsigmond színházban játszották a Három nővért Verebes István rendezésében. Nem is tudom, hányszor néztem meg! Abban az előadásban Pregitzer Fruzsina alakította Olgát. Számomra ez a dráma mindig is meghatározó volt. Most valahogy szerencsésen álltak együtt a csillagok, jókor voltam jó helyen. Nagyon nagy ajándéknak tartom Olga szerepét – fogalmaz Szirbik Bernadett, hozzáfűzve – rájöttem, hogy én is Olga vagyok egy csomó helyzetben. Olgában valahogy megtaláltam önmagam. Nagy szívfájdalmam azonban, hogy a Nagyszínházban játsszuk a Három nővért. Szerintem sokkal jobb lenne a Kamaraszínházban. A Nagyszínházban mindig az az érzésem, hogy úristen, olyan pici vagyok! Csehov drámáira pedig épp az intimitás jellemző, a finom játék. Ezért is működik jól a harmadik felvonás, mert előtte leengedik a vasfüggönyt, és egy zsebkendőnyi helyen játszunk – magyarázza a színművész.

Érdekes, dán világ

Másik nagy kedvence az évadban az Ünnep című színdarab, Helene szerepe. Szerzője David Eldridge.

– Ez a próbafolyamat pedig azért tudott olyan jól működni, mert Szabó Máté rendezővel nagyon régen ismerjük egymást. Jó munkakapcsolat van közöttünk, és akik a darabban a testvéreimet játsszák, Lajos András és Rózsa Krisztián, velük az életben is rendkívül jóban vagyok. Érdekes az a dán világ, amit a szerző elénk tár, és bár durva témát boncolgat, a nagyon kellemes próbafolyamat ezt ellensúlyozta – mondja Szirbik Bernadett.

Megtudjuk tőle azt is, hogy négy bemutatója volt ebben az évadban, az említetteken kívül még játszik az Édes Annában és a Jóembert keresünkben, így most hirtelen megnőtt a szabadideje. Több ideje marad a családjára, akik Miskolcon élnek, és hódolhat hobbijának is. Jó kézügyességének köszönhetően szeret ékszereket tervezni, készíteni. De készül a Versünnep 2019 megmérettetésre is. Tavaly a megzenésített vers kategória nyertese volt Rákai András kollégájával. Igaz, kicsit sajnálja, hogy zenés darabban ebben az évadban nem játszik, de nem panaszkodik, hiszen mindenért kárpótolja az említett két nagy szerep.

ÉM-HE


[related-post post_id="4142960"]

[related-post post_id="4079043"]

[related-post post_id="4073030"]

[related-post post_id="4071740"]

[related-post post_id="4066530"]

[related-post post_id="4053153"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában