Helyi közélet

2019.02.22. 15:11

Megújult és új nevet kapott a miskolci óvoda

Miskolc - Átadták Miskolcon a Vörösmarty-városrész felújított óvodáját.

Miskolc - Átadták Miskolcon a Vörösmarty-városrész felújított óvodáját.

Hivatalosan is átadták és felszentelték szerdán délután a Vörösmarty-lakótelepen található, korábban Weöres Sándor, ma már Szent Rita Óvoda felújított épületét. Az eseményen először Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, aki örömét fejezte ki, hogy a miskolci önkormányzat és az Egri Főegyházmegye közös munkájának köszönhetően felújíthatták a Vörösmarty-lakótelep egyik legöregebb épületét.

– A százmillió forintos beruházásnak köszönhetően teljesen megváltozott az épület külső és belső képe. Talán még nagyobb jelentőségű az a tény, hogy ismét egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy megújítsuk Miskolc teljes intézményhálózatát – hangsúlyozta az alpolgármester, aki emlékeztetett: az elmúlt két évben közel 1.3 milliárd forintból nyolc óvoda és iskola lett felújítva, a következő években pedig további négymilliárdot szánnak a folytatódó munkákra.

Dr. Ternyák Csaba egri érsek mérföldkőnek nevezte a főegyházmegye életében a fenntartásukban működő újabb helyi intézmény korszerűsítését, egyben köszönetet mondott a helyi önkormányzatnak azért, hogy teljesítette korábbi vállalását: óvodákat és általános iskolákat adott át a történelmi egyházaknak.

Öröm és gazdagodás

„Ez mindannyiunk közös öröme. Miskolcnak egyben gazdagodás, hiszen a városban élő hívek most már az állami intézmények mellett felekezetüknek megfelelő oktatási intézmények közül is választhatnak.”

Az érsek köszönetet mondott az óvoda dolgozóinak is hiszen – ahogy fogalmazott – hiába volnának szépek és újak a falak és a bútorok, ha az óvodapedagógusok nem végeznék szeretettel és lelkesedéssel a munkájukat.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában