Helyi közélet

2019.02.27. 14:23

Már várják a tavaszt a Bodrogközben is

Pácin - Téltemetést és szép­olvasási versenyt tartottak Pácinban.

Pácin - Téltemetést és szép­olvasási versenyt tartottak Pácinban.

Hagyományosan farsangi felvonulással és szalmából készített kiszebábu égetésével, valamint télűző rigmusokkal, mondókákkal búcsúztatták a telet Pácinban, ahol főleg a gyerekek számára nagy örömet jelentő eseményt az idén is a Kultúrházak Éjjel-Nappal elnevezésű eseménysorozattal kötötték össze.

A helyi Bárókert Óvoda óvodásai és az Idősek Klubjának tagjainak felvonulása piknikkel ért véget: a szervezők forró teával és süteményekkel kínálták a résztvevőket, akik persze a pácini farsangi fánkversenyre beérkezett versenyművekkel is igyekeztek eltemetni a telet. A farsangolás mellett a község híres szülöttjéhez és az irodalom megkedveltetéséhez kapcsolódó szépolvasási versenyt rendeztek Pácinban, ahol Nagy Attila színművész, a Miskolci Nemzeti Színház egykori tagja született. A színész február 12-én lett volna nyolcvanhat éves, és ebből az alkalomból a szülőhelyén megrendezték a Nagy Attila Szépolvasási Versenyt. A helyi általános iskola harminckét tanulója három korcsoportban vett részt a nemes versengésben, melynek során Szabó Magda Abigél című regényének azt a részletét kellett felolvasniuk, melyben Vitay tábornok elbúcsúzik lányától, Vitay Georginától. Nagy Attila játszotta ugyanis a regényből 1978-ban készült tévéfilmsorozatban Vitay tábornokot.

A legszebben olvasó versenyzőket a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár könyvajándékával jutalmazták.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában