Helyi közélet

2019.02.08. 11:33

Már megyénkben a gépszörnyek!

Emőd, Miskolc, Szirmabesenyő - Napközben Emődnél pihen a két gigarakomány, amellyel este indulnak tovább, és haladnak át Miskolcon és Szirmabesenyőben, hogy végül megérkezzenek a BorsodChembe.

Emőd, Miskolc, Szirmabesenyő - Napközben Emődnél pihen a két gigarakomány, amellyel este indulnak tovább, és haladnak át Miskolcon és Szirmabesenyőben, hogy végül megérkezzenek a BorsodChembe.

Ismét gigarakomány utazik megyénken keresztül, hasonlóan a 2017 augusztusában érkezett rakományhoz. Akkor egy 32 méter hosszú, 160 tonna tömegű, 4,8 méter széles és 5,4 méter magas, úgynevezett kolonnareaktort szállítottak a vegyi üzembe, amely Miskolc határában, körülbójázva pihent napközben.

Ezúttal nem egy, hanem két hatalmas elem utazik, amelyeknek ráadásul a mérete és súlya meghaladja a korábbiét. Az egyik ugyanis 208 tonnás, 41,3 méter hosszú, 4,5 méter széles és 5,2 méter magas, míg a másik 221,5 tonna, 45,6 méter hosszú, 4,2 széles és 5,4 magas.

A túlméretes szállítmány leghamarabb 19 órakor indul az emődi körforgalomból és este, éjszaka halad át Miskolcon a Miskolci u. - Somlay u. – Fonoda u. – Sajószigeti u. – Várközi L u.- Repülőtéri u. – Szirmabesenyő útvonalon, majd Szirmabesenyőben a Bessenyei utca – Széchenyi utca – Állomás utca útvonalat követik.

Az önkormányzatok kérik a lakosságtól, hogy a megjelölt útvonalon 18 óra után a közterületi parkolást, várakozást (útpadkán történő megállást is) saját és gépkocsijuk védelme érdekében mellőzzék. Szirmabesenyőben hozzáteszik, hogy a hajnali 2 és 5 óra közé várható áthaladás időpontjában szolgáltatások szüneteltetése várható – áram, TV, internet – az érintett útszakaszon. Az áthaladás időpontjában teljes rendőrségi útzárat rendelnek el.

Megnéztük a konvojt péntek reggel Emőd mellett, ahol most a két gépszörny pihen, a kísérő autókkal együtt, hiszen a túlméretes szállítmányokat csak éjjel – 19 és reggel 6 óra között – lehet közlekedtetni. A szállítóeszköz valamennyi tengelye egymástól függetlenül is kormányozható, segítve ezzel az amúgy sem könnyű manőverezést. Az egyik tréler alatt 14, míg a másik alatt 16 tengely található, minden tengely, minden oldalán dupla kerekek. A vontató járművek négy tengelyesek.

A szállítás részleteire, és az azzal kapcsolatos érdekességekre, technikai adatokra ma még visszatérünk.

ÉM-HI


[related-post post_id="4135475"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában