Helyi közélet

2019.02.01. 15:18

Kivágták a korhadt fákat a Kiliánban

Miskolc - Több mint ötven fával pótolják a Kiliánban kivágott növényeket.

Miskolc - Több mint ötven fával pótolják a Kiliánban kivágott növényeket.

„Valaki tud segíteni, miért vágják ki a fákat a „Miskolc dél-kiliáni Peja Győző-emlékparkban?” – tette fel kétségbeesett kérdését egy hölgy a népszerű közösségi oldalon. A válaszra lapunk is kíváncsi volt, ezért a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztályához fordultunk, ahol leszögezték: a zöldterület pusztításáról szó sincs, a Peja Győző-emlékparkban tervezett és engedélyezett fakivágásokat és fasorgondozási munkákat végzett a Városgazda.

Korhadt, száraz

– A területen az elmúlt hetekben összesen huszonhat korhadt, száraz, illetve fagyönggyel jelentősen fertőzött, emiatt pedig balesetveszélyes fát távolítottak el a Városgazda munkatársai. Harminc fa egészségügyi gallyazása is megtörténik – árulta el a sajtóosztály. A szükségből kivágott fákat pótolják, összesen ötvenkét sorfa ültetését tervezik a helyszínen idén.

„A városháza által kiadott fakivágási határozat szerint ugyanis minden kivágott fa helyett kettőt kell ültetnie a Városgazdának.” Ha az adott helyen ez nem lehetséges, akkor a város más részein.”

Az ültetéseket a vegetációs időszak előtt és után, azaz kora tavasszal, vagy késő ősszel végzik.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában