Helyi közélet

2019.02.19. 08:05

Javítják Miskolcon az alsó világ őrét

Miskolc - Megsérült, de rövidesen kijavítják az aluljáróra festett alkotást.

Miskolc - Megsérült, de rövidesen kijavítják az aluljáróra festett alkotást.

Több darab is lehullott a Fazekas Utcai Általános Iskola előtti aluljáró bejáratára felfestett alkotásból. Gregovszki Gábor Az alsó világ őrzője című falfestményét szeptemberben adták át.

Foghíjas az alkotás

A problémáról tudnak a kivitelezésben oroszlánrészt vállaló Miskolci SzC Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában is. Mokrai Attila igazgató lapunknak azt mondta, amint az időjárás megengedi, javítják.

– Gregovszki Gábor az egyik elődintézményünk, az „Eötvös” tanulója volt, én pedig intézményvezetőként benne voltam a pályázat zsűrijében – részletezte. – Mikor kiderült, hogy ez a festmény megvalósulhat, felajánlottuk, hogy a fazolás építő, festő és a művészeti festő tanulóinkkal együtt szívesen részt veszünk a falfelület előkészítésében és a festésben is. Sajnos, amint az időjárás téliesre fordult, jelentkeztek az első hibák a falfelületen, mostanra pedig foghíjas az alkotás.

Szívügyük, kijavítják

Mokrai Attila hozzátette, az alkotóval egyetértésben úgy döntöttek, hogy mielőbb helyreállítják a művet.

– A megoldás az, hogyha először megkeressük a falomlás okát, ezzel kapcsolatban az önkormányzattal és cégeivel egyeztetünk. Ezt követően pedig Gábor közreműködésével remélhetően néhány héten belül ismét felfestjük a művet – tette hozzá.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4111984"]

[related-post post_id="4044555"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában