Helyi közélet

2019.02.21. 10:26

Érdemes rápörögni a hétvége miskolci bulijaira

Miskolc - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki…

Miskolc - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki…

2019. február 22., péntek

19.00 A Triász együttes koncertje a Becherovka Miskolci Farsangon, az Erzsébet téri színpadon

Sipos Péter – ének, Jankai Béla – billentyűk, Kálmán György – ének

A háromtagú együttes tagjai már nem ismeretlenek a nagyközönség előtt. A csapatot a régi barátság, a rockzene szeretete és az együtt muzsikálás öröme hozta össze. Az elsősorban rock dalokból összeállított műsor unplugged jellegű, de mégsem a megszokott hagyományos, csak akusztikus hangszerekkel, hangzással. A repertoárt is úgy állították össze, hogy mindenki találjon a szívének kedves slágert, de mégsem az unásig játszott, legalább huszonöt feldolgozás banda által folyamatosan játszott dalokat gyűjtötték csokorba. Műsorukban a 70-es, 90-es évek remek rock dalai csendülnek fel, amiket mindenki ismer, de mégsem ezek a média lerágott csontjai.

19.30 Tátrai Band koncert a Becherovka Miskolci Farsangon, a Szent István téri nagyszínpadon

Húsz év után újra Miskolcon…

A Tátrai Band 1987-ben alakult magyar jazz-rock zenekar. Névadója az együttes vezetője: Tátrai Tibor. Az együttes énekese Charlie. Talán sosem jut eszébe Tátrai Tibornak, hogy saját zenekart alapítson, ha nincs Kovács Tamás basszusgitáros, a Tátrai–Török Tandem zenekar harmadik zenésze, ugyanis ő találta ki a Tátrai Band-et. Az első formáció 1987-ben indult el a Szerencsekerék című albummal, amelyen lendületes hard rock zenét játszottak. A Vertig József énekessel felálló csapat azonban akkor még nem forrta ki magát, de két évvel később új fejezet kezdődött a Tátrai Band történetében. A zenekar pályafutásának következő szakasza 1989 és 1999 között volt. A Griff zenekarba távozó Vertig József helyett a régi zenésztárs, Horváth Charlie lett az új frontember, s Papp Tamáshoz és Kovács Tamáshoz még Pálvölgyi Géza billentyűs is csatlakozott.


2019. február 23., szombat

16.00 Török Ádám és Fehér Ádám koncertje a Becherovka Miskolci Farsangon, az Erzsébet téri színpadon

A fuvola és a gitár egyedi, bluesos, rock­os hangzását Török Ádám semmivel össze nem téveszthető éneke emeli rendkívüli produkcióvá.

Minden 2015 novemberében kezdődött, amikor Török Ádám meghívta vendégzenésznek az alig 10 esztendős Fehér Ádit egy Bem Rockparti Mini koncertre. Hihetetlen kedves és egyben merész gesztus volt a legendás muzsikustól. Azóta duóban, vagy a Minivel rendszeresen színpadra lépnek. A „kis Ádi” szinte észrevétlenül Török Ádám és Mini rajongóvá vált, s érdeklődésétől hajtva elkezdte tanulni az ismert Mini-balladákat. Hatalmas megtiszteltetésként élte meg, hogy a „nagy Ádi” partherévé választotta, majd 2018 nyarától rendes tagként „beválogatta” a Minibe. Török Ádámban, aki mindig támogatta a fiatal zenészeket, lassan megérlelődött a duó gondolata, mely valósággá vált. Eddigi hazai és külföldi fellépéseik komoly meglepetést és sikereket hoztak.

20.00 Péterfy Bori Love Band koncert a Becherovka Miskolci Farsangon, a Szent István téri nagyszínpadon

Az együttes sikere egyedi hangzásvilágának, energetikus dalainak és fellépéseinek, dallamos slágereinek köszönhető.

A Péterfy Bori & Love Band magyar alternatív rock együttes. 2007 májusában alakult meg Péterfy Bori előző zenekara, az Amorf Ördögök szerzőiből és tagjaiból. Bemutatkozó albumuk, a Péterfy Bori & Love Band 2007 őszén jelent meg és arany-, majd platinalemez lett. Ezt követte 2009-ben a második, 2, majd 2010-ben a harmadik, 2B című album. Péterfy Bori terhessége miatt 2011 januárja és 2012 májusa között az együttes szünetet tartott, de még 2012 év végén megjelent negyedik, Fehér éjszakák című albumuk. Ötödik lemezük, a Szédülés 2016 áprilisában jelent meg.


2019. február 24., vasárnap

17.30 Deák Bill Gyula koncertje a Becherovka Miskolci Farsangon, a Szent István téri nagyszínpadon

Deák Bill Gyula Artisjus-díjas magyar blues-énekes. Gyakran „a magyar blueskirály” jelzővel illetik, de Bill Kapitánynak vagy egyszerűen csak Bill-nek is szokták szólítani.

Deák Bill Gyula a magyar blueskirály, az egyetlen hazai énekes, akinek amerikai kritikusok szerint fekete hangja van. A kőbányai Sztár együttesben külföldi dalok éneklésével kezdte. Később mint jazz­énekes, a Napsugár, a Wanderers és a Loyd együttes tagja. 1979-től 1985-ig a Hobo Blues Band (HBB) énekese volt. A Beatrice, a P. Mobil és az AE Bizottság mellett felléptek a legendás Fekete Bárány Fesztiválon, amely a rendszert elutasító, szabadságkereső fiatalok számára páratlanul népszerűnek bizonyult. Bill kapitány, kiválva a sikercsapatból szólópályára lépett.

19.15 a Takáts Tamás Blues Band a Becherovka Miskolci Farsangon, a Szent István téri nagyszínpadon

Takáts Tamás –ének, gitár, szájharmonika, Gál Gábor –gitár, Patyi Sándor –basszusgitár, Mike Zsolt –dob

A Takáts Tamás Dirty Blues Band 1990-ben alakult. Országszerte minden jelentős blues-fesztiválon szerepeltek, s felkéréseket kaptak számos klubkoncertre. 1991-ben jelent meg az első lemez Dirty Blues Band I. címen. Ekkor már saját dalok születtek, amint az egy 1993-ban megjelent albumon hallható is, a lemez címe: Dirty Blues Band 2. A budapesti klubokban adott koncerteken az egyre karakteresebb saját zene mellett továbbra is szóltak a külföldi előadók számai. A következő lemez 1995-ben jelent meg Húzom az igát címmel 1999-ben készült a Megöl a vágy.

ÉM


[related-post post_id="4148921"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában