Helyi közélet

2019.02.18. 12:07

Csomós Gyula képei egy miskolci kiállításon

Hollóháza - A február 21-én nyíló kiállításra vendégművészként hívták meg.

Hollóháza - A február 21-én nyíló kiállításra vendégművészként hívták meg.

Miskolcon, az „ex-KÉPCSARNOK” Szőnyi István teremben nyitja meg Gasztonyi Kálmán és Kamarás Máté közös kiállítását Máger Ágnes festőművész és Rostás László építészeti főtanácsadó. Ebben nincs is igazán különleges. Abban viszont igen, hogy a két művész a kiállításra meghívta a hollóházi Csomós Gyula cérnaképkészítőt, akinek az alkotásai közül néhány szerepel a tárlaton.

Az első nagy tárlat

Csomós Gyuláról korábban már írtunk. A nehéz sorsú férfi tehetségét Lovas Adrienn, Hollóháza polgármestere fedezte fel.

Csomós Gyula a közmunkaprogramban dolgozott, amikor a hollóházi polgármester meglátta néhány rajzát, cérnaképét. Kiemelte az addigi munkájából és berakta a közfoglalkoztatási programon belül működtetett alkotói csoportba.

– 2018-ban alakult meg a Hatvany Viktória festőművész által vezetett Hollóházi Hatvany Művésztelep – mondja Lovas Adrienn. – A művésztelepen részt vett Gasztonyi Kálmán és a miskolci kötődésű Kamarás Máté is, akik megismerkedtek Gyulával és meglátták benne a tehetséget. Ez lehetett volna pusztán egy hat napig tartó ismeretség, de nem így történt, mert a két művész felkarolta és azóta is tartja Csomós Gyulával a kapcsolatot. Festőállványt hoztak neki, festékeket, ecseteket vásároltak. Különböző alkotási technikákat mutattak neki, folyamatosan ellátják tanácsokkal, mert szeretnék, ha minél jobban ki tudná bontakoztatni a benne rejlő képességeket. Ennek a része a mostani meghívás is, ami Gyula első komolyabb tárlata lesz, ahol megmutathatja magát. Büszkék vagyunk rá, hogy a tehetségének és a kitartásának köszönhetően eljutott ide.

ÉM-BG


[related-post post_id="4144490"]

[related-post post_id="4144114"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában