Helyi közélet

2019.02.22. 14:50

Akik a legjobban pergettek

Miskolc - Második helyen végeztek a magyar srácok a versenyben.

Miskolc - Második helyen végeztek a magyar srácok a versenyben.

Ezüstéremmel tért haza a múlt hétvégén Dél-Afrikában megrendezett XII. Csónakos Pergető Világbajnokságról a magyar delegáció. A megmérettetésen 16 ország képviseltette magát összesen 32 csapatból, hazánkat Tóth László és Oláh Péter, valamint Hipszki Róbert és Deák Ferenc képviselte.

Hatalmas élmény volt

– Hatalmas élmény volt, különösen, hogy olyan halfajokra horgászhattunk, melyekre itthon nem nagyon – mesélte a tokaji Tóth László, aki azt is elárulta: ötéves kora óta pecázik, tizenöt éve kizárólag a pergető módszerrel.

Csapattársát, Oláh Pétert is a pecázás révén ismerte meg.

„Körülbelül tízéves versenymúltam van, és rövid szünet után Péter barátommal futottunk neki, országos bajnokok lettünk. Ezért képviselhettük Magyarországot a IV. Horgász Világjátékokon.” László hozzátette: a négyesük volt az eddig legfiatalabb hazai válogatott, és arra is büszkék, hogy a szakágban eddig itthonról senkinek sem sikerült ilyen jó eredményt elérni.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában