Helyi közélet

2019.02.20. 18:57

A szőlőről és a borról lesz szó egy teljes napon át Tarcalon

Tarcal - V. Tokaji Szőlészeti és Borászati Szakmai napot tartanak Tarcalon.

Tarcal - V. Tokaji Szőlészeti és Borászati Szakmai napot tartanak Tarcalon.

A Tarcali 6 puttonyos borfaluban rendezik meg március 6-án, szerdán 9 órától az V. Tokaji Szőlészeti és Borászati Szakmai napot.

Hagyomány

Miután ez az ötödik szakmai nap lesz, nyugodtan ki lehet jelenteni, már hagyományról van szó. A Tokaji Borvidéken majdnem annyira ért mindenki a szőlőhöz és a borhoz, mint a focihoz, de ha a jó pap is holtig tanul, akkor a jó szőlész és borász is hajlamos az új információk befogadására, hiszen senki sem jelentheti ki magáról, hogy birtokolná a bölcsek kövét, és az ilyen szakmai napok alkalmasak arra, hogy a hallgatók az előadások tapasztalatait a jövőben a saját munkájukban kamatoztathassák.

A regisztrációt követően a megnyitót dr. Molnár Péter, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke tartja majd. Ezt követően Pásztor Péter, a Tokaji Szőlő és Bortermelési Infrastruktúra Nonprofit Kft. ügyvezetője ismerteti a tokaji borvidék közösségi infrastruktúra fejlesztési, közösségi beszerzések lehetőségeit. Az előadások sorában Zsófi Zsolt, az egri Eszterházy Károly Egyetem Szőlészeti és borászati tanszékének vezetője az egyetemi oktatás lehetőségeiről tart előadást.

Pablenczki Bence, a Tokaji Kutatóintézet Nonprofit Kft. növényorvosa a tavalyi év növényegészségügyi helyzetét ismerteti, majd Kovács Zoltán a Royal Tokaj Borászati Zrt. vezérigazgatója értékeli a 2018-as évet borászati szempontból. Az előadók sorában ott lesz Kocsis László egyetemi tanár, a keszthelyi Pannon Egyetem Georgikon karának tanszékvezetője, aki az alanyválasztás jelentőségét ismerteti szőlészeti, borászati szempontból és Lukácsy György, a Szent István Egyetem szőlészeti tanszékének adjunktusa, aki a szőlőültetvények fényhasznosításának optimalizálását ismerteti majd az érdeklődőknek.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában