Helyi közélet

2019.02.12. 19:55

A sokéves közös munka látható eredményei Harsányban

Harsány – Folyamatban a katolikus templom felújítása Harsányban.

Harsány – Folyamatban a katolikus templom felújítása Harsányban.

Harsány önkormányzata, az Egri Érsekség és a katolikus egyházközség többéves közös munkájának soron következő állomásaként a katolikus templom helyreállításának újabb szakasza, az épület statikai megerősítése, valamint a torony és a sekrestye felújítása valósul meg a községben.

Látható eredmények

A település önkormányzata rendszeresen támogatja a helyi egyházközségeket, jó kapcsolatot ápol mindkét felekezettel, melynek eredményei folyamatosan láthatóak. Az eddigiekben is sokat fejlődött a műemlék szintű épület, többek között odavezető aszfaltos utakat, burkolt csapadékvíz-elvezető árokrendszert, térkővel kirakott és virágos díszfallal megszépített parkolót, valamint drén-rendszert kapott. Most pedig javában zajlanak a torony és a sekrestye tető- és födémszerkezetének felújítási munkálatai. Jelenleg már megtörtént a padlás takarítása, az ott található nagymértékű denevér guanó eltávolítása, valamint most fejeződött be az új betonkoszorú elkészítése is, amely a templom statikai szilárdságának növelésében játszik nagy szerepet. A következő lépésként az ácsszerkezet és tetőfedő anyagok cseréjén dolgoznak a szakemberek.

„Óriási öröm, hogy közös munkánk eredményeként elkezdődött a katolikus templom helyreállításának újabb szakasza.” – hangsúlyozta Szabó Gergely, Harsány polgármestere.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában