Helyi közélet

2019.02.26. 09:07

A miskolci Vasaló-tömbben élőknek hamarosan menniük kell

Miskolc - Az úgynevezett Vasalótömb fejlesztési terület lesz, de részleteket nem árult el a miskolci önkormányzat.

Miskolc - Az úgynevezett Vasalótömb fejlesztési terület lesz, de részleteket nem árult el a miskolci önkormányzat.

Nemrég írtunk arról, hogy patkányok, hajléktalanok és csavargók tanyája lett a Hunyadi utca egy része. Az ott élők szerint ez azért is szomorú, mert tulajdonképpen a belvárosról van szó, és több olyan épület áll most ott málló vakolattal, romosan, melyek valamikor értékes polgári lakások voltak, és jobb sorsa lennének érdemesek.

A lakók arra panaszkodtak, hogy bizonytalanságban élnek, nem tudják, mi lesz velük. Az utcában laknak olyanok, akik lakástulajdonosok, vannak, akik csak bérlik az ingatlant, másoknak pedig ki kellett költözniük. Többféle szóbeszéd járja. Például, hogy a 40–44. szám alattiakat azért költöztették ki, mert utat építenek. Azt is beszélik, hogy valamilyen fejlesztési terv készül a területre, és hogy lebontják ezeket a házakat, sorolták a lakók.

Riportunk után kérdéseket küldtünk a miskolci önkormányzatnak a Vasaló-tömb sorsával kapcsolatban, a napokban kaptuk meg a választ.

Menniük kell

Mint írják: „a Hunyadi utcán a már lejárt és közeljövőben lejáró, határozott idejű szerződéssel rendelkező bérlők kaptak tájékoztató levelet a múlt év végén. Számukra is biztosítani kívánunk legalább hat hónapot arra, hogy a lakást leadják és lakhatásukat megoldják. Amíg a hat hónap le nem telik, a Miskolc Holding Ingatlangazdálkodási Igazgatósága nem kezdeményez jogi eljárást.

A lakásbérleti szerződéseket az ingatlangazdálkodási igazgatóság a területen nem hosszabbítja meg, mert az úgynevezett Vasaló-tömb fejlesztési terület lesz. A fejlesztés irányával kapcsolatban egyelőre nem kívánunk információt adni.

Jogcím nélküli bérlők esetén (már lejárt a szerződésük), értesítést követően hat hónapos határidőt biztosít az igazgatóság az ingatlan elhagyására.

A határozatlan idejű szerződéssel rendelkezők lakhatása továbbra is megoldott lesz: elhelyezés vagy felmondás cserelakás biztosításával.”

Lesz lakhatás?

„Határozott idejű szerződéssel rendelkezők esetén – ha a közeljövőben jár le a szerződés – értesítést követően hat hónapos határidőt biztosít a Miskolc Holding az ingatlan leadására és kiürítésére.

Azok, akiknek hosszabb távon jár le a szerződésük (ami gátolná a fejlesztést), tájékoztató levelet kapnak. Ezután elhelyezés, vagy a szerződés megszüntetése és csere útján oldódik meg a lakhatásuk” – áll az önkormányzat válaszában.

ÉM-HE


[related-post post_id="4079716"]

[related-post post_id="4064776"]

[related-post post_id="4049067"]

[related-post post_id="4007145"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában