Helyi közélet

2019.02.25. 16:16

A Jókai városrész közösségépítése

Miskolc - A bábszínházba szerveztek ismerkedő dél­előttöt szombaton.

Miskolc - A bábszínházba szerveztek ismerkedő dél­előttöt szombaton.

A miskolci Jókai városrészben élők számára és az ő aktív közreműködésükkel szervezett közösségépítő akciót szombaton a Háromkő Egyesület a Csodamalom Bábszínházban, melynek központi témája a téli ünnepkör zárása volt. A programot a városrészben működő szervezetek, intézmények és lakosok összefogásával szervezték, segítve ezzel a közösségek építését, a helyi kapcsolatok erősödését és kulturális programok helyi megvalósulását.

A hiú hóember

A városrészben élőket várták délelőtt a bábszínházba, ahol elsőként A hiú hóember című, minden korosztálynak szóló előadást tekinthette meg a kamaratermet megtöltő közönség. A történet szerint elromlott a mesemalom, amelyből így nem jól jöttek ki a mesék, a javítása közben pedig a szereplők bejárták az országot.

– A bábszínháznak azért is van kötődése a városrészhez, mert az ott, központi helyen található malom épületében kezdte meg annak idején a működését – magyarázta Varga Gabriella az egyesület munkatársa. Az előadás után a gyerekeket kézműves-foglalkozással – amelyen szintén a hóember állt a középpontban, színezve és megrajzolva –, míg a felnőtteket beszélgetéssel várták, a programot pedig egy ebéd, stílusosan jókai bableves zárta.

Az egyesület közösségi akcióját a Jó a Jókain! – közös programok, közös identitáspályázat keretein belül című programjában szervezi, melyre az Eszmék és Értékek Alapítvány gesztorságával nyert el támogatást a várostól. Legközelebb szomszédoló programot terveznek a városrészben, a Zöld Sárkány Teaházban pedig február 28-án, 17 órától várják az érdeklődőket.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában