Helyi közélet

2019.01.22. 14:37

Történelmi regények és skandináv krimik

Miskolc – A szellemi táplálékok mellett a szakácskönyvek is igen népszerű olvasmányok.

Miskolc – A szellemi táplálékok mellett a szakácskönyvek is igen népszerű olvasmányok.

A megyénkben élők kedvenc olvasmányai közé tartoznak a skandináv krimik, a magyar történelmi regények, de igen népszerűek a legfrissebb szakácskönyvek is – ez derül ki legalábbis abból a friss összesítésből, melyet a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szakemberei készítettek kérésünkre, hogy megtudjuk, milyen kulturális táplálékokat fogyasztanak leggyakrabban a helyiek.

Abszolút favorit

– Bán János Hunyadi című történelmi regényét 191 alkalommal kölcsönözték ki 2018-ban, ez a mű az abszolút favorit. A legkeresettebb első 150 kötet között találjuk Bartos Erika gyermekeknek szóló munkáit, de Fábián Janka és Fejős Éva regényei is nagyon népszerűnek számítanak – fejtette ki Varga Gábor, az intézmény igazgatóhelyettese.

Berg Judit és Bosnyák Viktória is a felkapottabb szerzők között szerepelnek és rengetegen keresik a friss gasztronómiai köteteket, például Elek Mária szakácskönyveit is nagyon szeretik. Benkő László A Zrínyiek, Szent László és a Vér és kereszt című történelmi műveit is gyakran kölcsönzik. Bár nem a klasszikus szépirodalmi művek vezetik a népszerűségi listát, akadnak azért olyan alkotások is melyek korunkban is bestsellernek számítanak. Ide tartozik Gárdonyi Géza Egri csillagok és a Láthatatlan ember című regénye is, de legalább ennyire népszerű Jókai Mór A Kőszívű ember fiai és az Arany ember című alkotása is.

Népszerű, kortárs

– Közkedvelt írónak számít Csukás István és Fekete István. Jókai Anna prózái mellett Dragomán György műveit is sokan keresik. A világirodalom remekei közül, pedig Gabriel García Márquez regényét, a Száz év magányt és Bulgakov Mester és Margarita című művét olvassák leginkább – sorolta Varga Gábor, akitől azt is megtudtuk, a megyénkben élő művészek közül Fecske Csaba az egyik legnépszerűbb alkotó.

ÉM-JA


[related-post post_id="4116229"]

[related-post post_id="4116194"]

[related-post post_id="4116119"]

[related-post post_id="4099323"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában