Helyi közélet

2019.01.14. 16:23

Tizenkét fénykép – Bujdos Tibor 2018-as fotóválogatása

Miskolc - Bujdos Tibor fotóriporter tavaly készült fotói közül válogattunk. Egy fénykép, egy hónap…

Miskolc - Bujdos Tibor fotóriporter tavaly készült fotói közül válogattunk. Egy fénykép, egy hónap…

Egy-egy jól sikerült fénykép a legjobb krónikása egy eseménynek vagy egy korszaknak. Ezt valljuk mi is, és ennek fényében kértük arra lapunk fotóriportereit, hogy 2018-ban munkájuk során készített fényképfelvételeik közül válasszák ki azt a tizenkettőt – havonta egyet –, amely szerintük a legjobban sikerült, avagy leginkább jellemzi az adott hónapot.

A tizenkét kép együtt – a sajátos válogatási stílusnak megfelelően – krónikásaként áll a mögöttünk hagyott 2018-as esztendőnek. A névsornak megfelelően haladva másodikként Bujdos Tibor válogatását tárjuk az Észak-Magyarország olvasóközönsége elé.

Megörökített momentumok

Egy igazi fotóriporter nem ijed meg a témáktól, mondhatnánk azt is, „ott áll minden kilométerkőnél. Bujdos Tibor pedig különösen az a fajta fotóriporter, akinek a munkássága igencsak széles körű. Előfordulhat, hogy egy színházi fotóspróbáról egyenesen egy közúti baleset helyszínére kell robognia. Az elmúlt év munkáját felölelő összeállításból így nem maradhatott ki a színházi próba és egy baleset utáni szakértői-helyszínelés ábrázolása sem.

Ugyanakkor figyelemmel kíséri Szilágyi Laura hármasikreinek fejlődését, akikből jó néhány év múlva azok a fiatal hölgyek lehetnek, akik diplomájukat veszik át az egyetemen. Bujdos Tibor különösen vonzódik a művészeti témák fotózása iránt is, így eljutott egy táncfelvételire és ott volt a szimfonikusok nyári szünet utáni első próbáján.

Az élet fura dolgokat sodor a fotóriporter elé, ez látható a fényképeken. A lillafüredi kisvasút fura balesete, a berzéki kisfiú ajándékvárása, a hajléktalansors, vagy a valóságot tükröző elsősegélynyújtó verseny…

ÉM


[related-post post_id="4105401"]

[related-post post_id="4100325"]

[related-post post_id="4099478"]

[related-post post_id="4098583"]

[related-post post_id="4097601"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában