Helyi közélet

2019.01.07. 12:40

Színes madárvendégek miskolctapolcán

Miskolc - Mandarinrécék érkeztek a napokban a miskolctapolcai Csónakázó-tóra.

Miskolc - Mandarinrécék érkeztek a napokban a miskolctapolcai Csónakázó-tóra.

Három gúnár és egy tojó élvezi itt a kellemes hőmérsékletű vizet.

Vadászó madarak

Fekete Györgytől, a tó üzemeltetőjétől megtudtuk, a récék minden évben megjelennek, amikor más tavak már befagynak. Sőt az idén itt vendégeskedik egy fekete-fehér színű kacsaféle is, annak nem tudja pontosan a nevét.

A tőkésrécék szintén megszaporodtak: a tapolcaiak mellé vendégek csatlakoztak. Őket szintén a meleg vizű tó vonzotta.

Fekete György elmondta, onnan tudja, hogy melyik a vendég réce és melyik az állandó lakó, hogy amikor megjelenik a víz mellett a kukoricásvödörrel, akkor az idegen madarak elrebbennek, de az itthoniak nagy örömmel tülekednek, várva az etetést. A kisebb szárnyasok mellett egy fehér hattyú is úszkál. Sőt a napokban egy jégmadár vadászott a vízben, ő a tó nagy szigetén fészkel. Fekete György nagy bánatára nemcsak a madarak vadásznak a halakra, hanem emberek is, akik az úgynevezett gereblyézés módszerével dolgoznak.

– A díszpontyokat hét évvel ezelőtt telepítettem, az amurokat pedig hat éve. Mára szépen megnőttek, de úgy látszik, nem akar mindenki gyönyörködni bennük – jegyezte meg bánatosan Fekete György.

ÉM-HE


[related-post post_id="4099001"]

[related-post post_id="4095305"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában