Helyi közélet

2019.01.24. 13:59

Programok a megye megtartóerejéért is

Miskolc - Jelenleg 23 program segíti a megyében a felzárkózást.

Miskolc - Jelenleg 23 program segíti a megyében a felzárkózást.

A Foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében című projekt eredményeiről tartott kerekasztal-rendezvényt a megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Paktum szervezete szerdán a megyeházán.

A rendezvény bevezetőjében Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: a program segítségével megvalósuló fejlesztés reményeik szerint hozzájárul többek között a megye népességmegtartó képességének növeléséhez, gazdaságának erősödéséhez.

Háttér, részletek

A fejlesztési koncepció fontos részleteiről beszélt Szojka Attila, a Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság főosztályvezetője. Kiemelte: a program célkitűzése, hogy azokat az embereket is elérje, akiket az állami ellátórendszer nem volt képes. A legutóbbi adatok szerint a megyében 34 ezer álláskereső van, ebből mintegy 20 ezer szakképzetlen – ismertette. Jelenleg 23 program segíti a megyében a felzárkózást, ezek közül az egyik legsikeresebb a Nő az esély! elnevezésű, melynek keretében 138 roma nő elhelyezkedését segítették, jórészt állami, illetve jelentős hányadban egyházi szervezetek.

A kerekasztal-beszélgetés során dr. Kovács János megyei főjegyző az együttműködési programokkal kapcsolatos megyei eredményeket, tapasztalatokat foglalta össze, példákat mutattak be az előadók, többek között a programokat segítő infrastrukturális beruházásokról, a gyarapodó tudástőke programról, a társadalmi innovációról és a transznacionális együttműködésekről is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában