Helyi közélet

2019.01.04. 09:14

Nem vittek vissza tűzijátékot

Miskolc - Kötelező az 500 gramm hatóanyagot meghaladó, fel nem használt pirotechnikai kellékek visszavitele.

Miskolc - Kötelező az 500 gramm hatóanyagot meghaladó, fel nem használt pirotechnikai kellékek visszavitele.

„Valószínűleg mind elfogyott, eddig nem hoztak vissza tűzijátékot” – tájékoztatott Venczel Vilmos tűzijáték-szakértő. A szabály szerint január 5-ig kötelező az 500 gramm hatóanyagot meghaladó, fel nem használt pirotechnikai kellékek visszavitele a vásárlás helyére. Az 1. és 2. kategóriás termékek, melyek hatóanyag tartalma kisebb, egész évben korlátozás nélkül felhasználhatók.

Újszerű eszközök

A szakember elmondta náluk a boltban az év végén átlagos volt a kereslet a szilveszteri durranós eszközök iránt. Fogytak a Bombetta telepek, amelyek 16-100 mini tűzijátékot lövellnek ki, népszerűek voltak a fiatalok körében a római gyertyák, amelyeket kézből lehet indítani – természetesen függőlegesen, felfelé. A játékos termékek is népszerűek voltak, kapható volt recsegő, forgó szerkezetek és röppentyűk. Sokan keresték a stroboszkópot, mely röptében egy percen át bocsát ki villogó fényeket. Népszerű volt a rakéta, mely akár 60 méterig képes felrepülni.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában