Helyi közélet

2019.01.17. 13:04

Nem parkoltak, mégis ki kellett fizetniük - A parkoltató szerint a cég nem hibázott

Miskolc - Két olvasónk kereste meg szerkesztőségünket parkolással kapcsolatos problémájával. Első olvasónk elpanaszolta, amikor parkolni szeretett volna, és bedobta a pénzt az automatába, ránézett a saját órájára, az 14 óra 20 percet mutatott.

Miskolc - Két olvasónk kereste meg szerkesztőségünket parkolással kapcsolatos problémájával. Első olvasónk elpanaszolta, amikor parkolni szeretett volna, és bedobta a pénzt az automatába, ránézett a saját órájára, az 14 óra 20 percet mutatott.

– Az ellenőrző szelvényen 14 óra 6 perc szerepelt. Nem az én órámban volt a hiba! Véletlenül vettem észre, korábban sosem ellenőriztem – mondta. Hozzáfűzte, fogalma sincs, hogy mit lehet tenni ez ellen. Véleménye szerint ezzel a módszerrel sok plusz pénzt kereshet a parkoltató cég.

A másik olvasónk az Európa téri mélygarázsban járt pórul.

– Körbejártuk a két szintet, sehol egy szabad hely. Kimennénk, de nem lehet – mesélte a történteket. Megjegyezte, tábla nem jelezte odakinn, hogy megtelt volna a parkoló, a parkolóőr szerint pedig volt még benn hely. (Az más kérdés, hogy a rendszer nem jelzi, ha egy autó lenn két helyet is elfoglal.) Muszáj volt kifizetniük a hetven forintot.

Olvasónk nem az összeg, hanem az elv ellen méltatlankodik: parkolás nélkül kellett fizetniük. Kérdéseinket – mit tehet az autós, ha hasonlót tapasztal, valóban jogos-e, hogy fizetni kell a nem parkolásért is Miskolcon – eljuttattuk a miskolci önkormányzat sajtó osztályához, a kérdésekre az alábbi válasz érkezett:

Az első kérdésre adott válasz szerint a parkolóőrök naponta ellenőrzik az automatákat, minden esetben ellenőrzőjegyet nyomtatnak. Központi gép jelzi, amennyiben nincs szinkronba az idő a jegykiadó automatákon naponta több alkalommal.

„Társaságunkhoz nem érkezett panasz az elmúlt időszakban ellenőr, autós részéről, továbbá a központi rendszer sem jelezte az időszinkronizálással kapcsolatos problémát”, válaszolta levelében az önkormányzat.

A második kérdésre, miszerint jogos-e, hogy fizetni kell a nem parkolásért is Miskolcon, így reagált az önkormányzat:

„Fedett garázs üzemeltetőink félóránként ellenőrizik a mélygarázs területén található szabad parkolóhelyeket. Telt ház esetén tájékoztatják a bejövő gépjármű tulajdonosakat behajtás előtt.” Hozzáfűzték: az említett esetben három szabad parkolóhely volt a mélygarázs 2. szintjén, melyről a fedett garázs üzemeltetője tájékoztatta a gépjármű tulajdonosát. Az első szinten 3 szabad hely volt, a 2. szinten pedig több.

Azért a kérdés továbbra is fennáll: mi van akkor, ha egy autó lenn két helyet is elfoglal. Jelzi-e azt a rendszer?

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában