Helyi közélet

2019.01.25. 13:42

Maradtak a csütörtök esti állapotok az utakon

Miskolc - Még mindig hóekézik és takarítják a hóátfúvások nyomán keletkezett felhordásokat és hótorlaszokat megyénk több útján, hófúvás a Bodrogközben még ma is előfordulhat, de jelentős csapadékutánpótlás az előrejelzés szerint nem fog érkezni pénteken.

Miskolc - Még mindig hóekézik és takarítják a hóátfúvások nyomán keletkezett felhordásokat és hótorlaszokat megyénk több útján, hófúvás a Bodrogközben még ma is előfordulhat, de jelentős csapadékutánpótlás az előrejelzés szerint nem fog érkezni pénteken.

Baranya, Tolna és Pest megye környezetében, valamint a Duna vonalától keletre hószállingózást, illetve változó intenzitású havazást jeleztek. Jellemzően a Duna-Tisza közén és északkeleten intenzívebb a havazás.

A gyorsforgalmi utak burkolata többnyire sónedves, az M3-as autópálya keleti szakaszán lehet hókásás burkolat.

A főutak és a mellékutak burkolata a Dunántúl nagy részén sónedves, illetve száraz. Baranya,Tolna megyében, a Duna-Tisza-közén, a Tiszántúlon, valamint az Északi -középhegység térségében havas-latyakos-hókásás burkolatot jelentettek. Télies útviszonyokra kell még számítani a Bakony útjain is - tájékoztatott az Útinform.

Többfelé esni fog ma is a hó

A Dunántúl északnyugati felének kivételével folytatódik a havazás - a ma késő esti, éjféli óráktól gyengülő intenzitással - elsősorban a középső országrészben és az ország északkeleti harmadában a péntek reggeli órákig. Az említett területeken 3-5 cm körüli, de egyes körzetekben nagyobb valószínűséggel Szabolcs megyében akár 5-10 cm körüli hó hullhat.

Pénteken estétől a déli területeken lepel-2 cm hó valószínű. Péntek este a keleti határvidéken kisebb ónos eső esetleg előfordulhat.

Északkeleten ma éjfélig, a Dunántúlon helyenként síkvidéken holnap estig alacsonyszintű hófúvás kialakulhat. A Dunántúlon pénteken a vastagabban hóval borított hegyvidéki területeken, kiemelten a Dunántúli-középhegységben, illetve nagyobb bizonytalanság mellett a Dunántúl déli részén síkvidéken a nap második felében erős hófúvás is kialakulhat. A Bodrogköz térségében ma éjfélig kisebb területen erősebb hófúvás még előfordulhat.

Még takarítanak a hóátfúvások nyomán

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok valamint Fejér megyében a korábbi hóátfúvások nyomán többfelé télies útviszonyok nehezítik a közlekedést. Közel 20 alsóbbrendű úton csak nehezen fenntartható a közlekedés, az Abaújszántó Pere közötti út pedig járhatatlanná vált, (3704-es jelű út), azt a 7-es és a 13-as km között lezártak. Elzárt település nincs az országban.

ÉM


[related-post post_id="4119907"]

[related-post post_id="4119846"]

[related-post post_id="4119663"]

[related-post post_id="4119350"]

[related-post post_id="4118990"]

[related-post post_id="4118789"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában