Helyi közélet

2019.01.06. 13:47

Javítanák az idősek közérzetét Miskolcon

Miskolc - Egyre több szépkorút nyomasztja az egyedüllét, ezt igyekszik enyhíteni a szövetség.

Miskolc - Egyre több szépkorút nyomasztja az egyedüllét, ezt igyekszik enyhíteni a szövetség.

Év végi, ünnepi találkozójukon köszönetet mondott a szövetséghez tartozó közösségek vezetőinek és pártfogóinak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége (NYÉSZ). A jeles alkalmon részt vett Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, Füzesséri József, Szikszó polgármestere és dr. Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc könyvtár igazgatója.

– Visszatekintve a magunk mögött hagyott esztendőre, megállapíthatjuk, hogy érdekvédelmi szövetségünk sok programot felvállaló, szép eredményeket felmutató, sikeres esztendőt zárhat. Büszkék vagyunk Kovács Gábor előadóművészünkre és Péderi István versmondónkra, akik országos megmérettetéseken háromszor is arany minősítést szereztek, és országos költészeti szemléken háromszor nyerték el az „Év versmondója” címet – kezdte beszédét Teszárovics Miklós, a NYÉSZ elnöke.

Érdekvédelem és programok

Tapasztalataik szerint tavalyhoz képest az idősek helyzete nemhogy javult volna, inkább rosszabbodott.

– A nyugdíjemelés sem képes megtartani a nyugdíjak reálértékét, és egyre több szép korú társunkat az egyedüllét, a magány is nyomasztja. Szövetségünk azon munkálkodik, hogy javuljon a nemzedékek közötti megértés, az egymás iránti felelősségérzet. A gondok enyhítéséhez, a nyugdíjasok jobb közérzetének alakításához a minél több embert megmozdító, szabadidős programokkal, rendezvényekkel, ismereteiket bővítő előadásokkal tudunk hozzájárulni – mondta.

Növekszik népszerűsége

A NYÉSZ programjai iránt egyre nagyobb az érdeklődés.

– Honlapunknak is nőtt a látogatottsága, naponta két-háromezren böngészik, amiért Csonka László webszerkesztőnek szeretnénk köszönetet mondani. A problémák kezelésében segítséget kértünk és kaptunk a szakmai szervezetektől, ezért a jelenlévő vezetőkön kívül köszönet illeti még Dudás Pétert, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetőjét is, aki sokat tett a nyugdíjasok ellen elkövetett erőszak csökkentésért, értékes szakmai tanácsaiért pedig Tóthné Varga Zsuzsannának, a megyei kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatósága osztályvezetőjének vagyunk hálásak.

A NYÉSZ elnöke köszönetet mondott a Vörösmarty művelődési ház, valamint a „Szárny­segéd” Szolgáltató Iroda vezetőjének is a segítségért, támogatásért.

DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában