Helyi közélet

2019.01.04. 14:20

Gerald Durrell emléknap a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban

Miskolc - Január 7-én, hétfőn, Gerald Durrell brit íróra és zoológusra emlékeznek a Miskolci Állatkertben.

Miskolc - Január 7-én, hétfőn, Gerald Durrell brit íróra és zoológusra emlékeznek a Miskolci Állatkertben.

Gerald Durrell-t gyermekkorától kezdve érdekelte a természet, így 1945-ben elkezdett dolgozni az angliai whipsnade-i állatkertben, ahol azonban csak egy évig maradt. Ezután Afrikába és Dél-Amerikába szervezett állatgyűjtő expedíciókat, ahol európai állatkertek számára fogott be állatokat. Ezen expedíciók közben fogalmazódott meg benne az a gondolat, hogy létrehozzon egy olyan állatkertet, amelyet a természetben a kipusztulás által fenyegetett állatok szaporításának szentel.

1959-ben meg is nyitotta állatkertjét Jersey-szigetén, mely a mai modern állatkertek természetvédelmi szerepvállalását alapozta meg.

Gyermekkoráról, állatgyűjtő expedícióiról és a Jersey szigeti állatkertjéről szóló könyvei révén széles körben ismertté vált természetvédelmi munkássága.

A világon elsőként, 1998-ban, Miskolc állatkertje avatta fel a tudós mellszobrát, ezzel tisztelegve munkássága előtt.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark január 7-én, a zoológus születésének 94. évfordulóján 15:00 órától vár minden érdeklődőt szobrának megkoszorúzására.

BOON


[related-post post_id="4061930"]

[related-post post_id="4054097"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában