Helyi közélet

2019.01.21. 19:48

Februártól alakítják át az Ifiházat

Miskolc – Az Ifjúsági Ház nagytermébe hamarosan beköltözik a rendészet. Mi lesz utána?

Miskolc – Az Ifjúsági Ház nagytermébe hamarosan beköltözik a rendészet. Mi lesz utána?

Februárban megkezdődik az Ifjúsági Ház színháztermének átalakítása, tájékoztatta lapunkat a miskolci önkormányzat. Hozzáfűzték: az Miskolci Kulturális Központ (MKK) minden itt működő csoportnak megfelelő helyet biztosít.

13 év után

A kérdés akkor merült fel, amikor megtudtuk, 13 év után pénteken játszott az Ifjúsági Ház nagytermében utoljára az Illés emlékzenekar. A klub vezetője Mező István akkor lapunknak elmondta, valószínű, legközelebb már az Adyban találkoznak rajongóikkal.

Az önkormányzat megerősítette a hírt, a művelődési ház színháztermét ugyanis hamarosan a rendészet veszi át.

Az Ifjúsági Ház színháztermét jelenleg 13 csoport használja heti rendszerességgel, írták levelükben.

„A csoportvezetőket és a csoporttagokat a Miskolci Kulturális Központ vezetése január elején tájékoztatta a változásokról. Folyamatos egyeztetések mellett nagyrészt házon belül sikerült a foglalkozások számára helyet biztosítani, s van, aki az Adyba költözik. (A döntés részleteire visszatérünk – a szerk.)

Tovább tárgyalnak

Nem mindenkivel sikerült még megegyezni, a tárgyalások tovább folynak, tudtuk meg. A Miskolci Majorette Együttes hétfői és pénteki foglakozásaihoz például egyelőre nem sikerült megfelelő belmagasságú próbatermet találni jó megközelíthetőséggel. A kulturális központ jelenleg több környékbeli oktatási intézménnyel tárgyal a lehetőségekről. Az önkormányzat válaszlevelében leszögezte, az MKK vezetése igyekszik mindenki számára megfelelő megoldást találni.

ÉM-HM


[related-post post_id="4111342"]

[related-post post_id="3900877"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában