Helyi közélet

2019.01.25. 14:49

Erdei iskola a szirmabesenyői kastélyban

Szirmabesenyő – A környezettudatosság fejlesztése érdekében indítottak közös projektet.

Szirmabesenyő – A környezettudatosság fejlesztése érdekében indítottak közös projektet.

A helyi önkormányzat és a Kassai Erdészeti Vállalat közös projektje indult FORBEST – környezeti nevelés és képzés erdei iskolákban címmel, amit az Európai Unió az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programon keresztül támogat – adta tudtul Szirmabesenyő önkormányzata.

Felelős felhasználás

A FORBEST projekt célja, hogy javítsa a hiányzó vagy alacsony szintű környezeti tudatosságot a gyermekek és fiatalok körében határon innen és túl, ezáltal csökkentve a változó természeti környezettel kapcsolatos jövőbeli kihívásokat és hatásokat. A természettel és éghajlattal kapcsolatos számos negatív jelenség az alacsony környezettudatosságban, a rossz hozzáállásban és a természeti erőforrások gondatlan használatában gyökerezik. A projekt a változáshoz kíván hozzájárulni környezetvédelmi oktatás és képzés segítségével, amelyben az innovatív elemekkel – versenyekkel, kihívásokkal és problémamegoldó módszerekkel – kiegészített erdei környezet segíti a gyermekek és a fiatalok szemléletformálását.

Turisták számára is

Szirmabesenyő önkormányzata a saját területén, a Szirmay-kastély mellett kialakít egy szabadtéri oktatási, képzési és információs létesítményt, amely az iskolás gyerekek, nyári táborok lakói és turisták számára is elérhető lesz. A létesítmény a tanév során szabadtéri tanteremként fog működni, amely az innovatív környezeti oktatásra fókuszál. A központ egy tanösvénnyel csatlakozik a közeli természeti környezethez, és új programokat és eszközöket fog alkalmazni.

ÉM-DA


[related-post post_id="4071671"]

[related-post post_id="4004296"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában