Helyi közélet

2019.01.17. 16:37

Az építés időszakában a megyei fejlesztések

Miskolc – Hasznosan költik el a megyei pályázók a területfejlesztési milliárdokat.

Miskolc – Hasznosan költik el a megyei pályázók a területfejlesztési milliárdokat.

„A megyei önkormányzat tevékenységének a középpontjában a területfejlesztés áll, s ennek legfontosabb eleme a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, amely keretében 93 milliárd forint áll rendelkezésre a 2020-ig tartó uniós finanszírozási ciklusban – fogalmazott Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke évindító tájékoztatóján. Szólt néhány konkrét célról: a megyében 159 hektár ipari parkot kell építeni vagy felújítani, 40 kilométernyi alsóbbrendű közutat korszerűsíteni.

Kihelyezett források

A közgyűlés elnöke elmondta, hogy eddig 82,65 milliárd forintot szerződtek le a különböző projektekre, decemberben további 7 milliárdról született döntés, tehát jól haladnak, alig van már kihelyezésre váró forrás.

Megyei értékeink

Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés alelnöke adott tájékoztatást a szénbányászat helyzetéről és a megyei értéktár munkájáról. Kiemelte, hogy a szénbányászat jövőjével kapcsolatban működik az európai szintű közös gondolkodás, az EUROCOAL nevű szakmai szervezetben a megyei önkormányzat is képviselteti magát. A Miskolci Egyetem és az önkormányzat közreműködésével elkészült A hazai szénvagyon és hasznosítási lehetőségei című szakmai kiadvány, amelyre a 2014-ben megfogalmazott céloknak megfelelően lehet építeni a következő lépéseket. Szólt az értéktár mozgalom helyzetéről: mintegy 60 településen működnek a térségünkben, a megyei értéktárban mintegy 200 értéket tartanak számon.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában